Radku dzięki za krytykę. Zwróciłeś mi uwagę na pewne błędy - postaram się je naprawić, nic jeszcze nie jest stracone.
Radek Pituch napisał(a):Trzeba trochę potrenować, oswoić się z właściwościami medium i z czasem poczujesz różnicę
wiadomo, trening czyni mistrza - nie inaczej.
Radek Pituch napisał(a):Figurkę rzeźb etapami, zrób jedną nogawkę, poczekaj aż masa zastygnie i rób kolejne elementy ubioru. Nic na szybko bo tylko przyprawisz się o frustrację z braku dobrych efektów.
Nikt tu się nie będzie frustrował - jestem cierpliwy
Radek Pituch napisał(a):Wybrałeś sobie dość trudną pozę - luźną, zmęczoną, na dodatek w mundurze, który jest obszerny i kamufluje budowę anatomiczną człowieka.
Radek Pituch napisał(a):Jeśli mogę jeszcze doradzić, na początek wybierać najlepiej wyważone pozy
Wiem o tym, ale po prostu spodobało mi się to zdjęcie. Można uczyć się pływania od głębokiej wody

(no ale można przez to utonąć). Zawsze podchodziłem do tego tak, że czego się nauczę teraz, zaowocuje w przyszłości, więc od razu na pierwszych modelach uczyłem się washy, filtrów, zaraz potem pełen zestaw blaszek:)
Radek Pituch napisał(a):Tak na pierwszy rzut oka widać, że zaburzone są proporcje postaci, prawe kolano zgięte jest za wysoko, tors za masywny, klatka zbyt wypięta, w przypadku takiej pozy powinna być zapadnięta, d.. za chuda.
Popracuję nad tym, myślę że uda się coś jeszcze z tym zrobić.
Paweł Leszczyński napisał(a):nie przesadź z długością szyi
myślę, że jak dodam jeszcze trochę w barkach oraz dojdzie stojący kołnierz to powinno być ok.
Paweł Leszczyński napisał(a):MS-po rozrobieniu w proporcji pół na pół jest lepki i lepi się więc nie wiem czemu u Ciebie jest problem.
nie wiem - robię idealnie pół na pół i jest woskowaty. Na opakowaniu napisano "nowa formuła", może to przez to? nie miałem styczności z innymi.
Dzięki chłopaki, czekam na dalsze wskazówki w miarę postępów moich prac.