Predator 2

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: Predator 2

Postprzez Gujos » piątek, 24 września 2010, 18:44

Fajne te siatkowe rajstopy, całkiem sexi :)
Pozdrawiam
Poszukuję fotki/rysunku ściany ogniowej KI-84.
Gujos

Reklama

Postprzez Jarek Gurgul » piątek, 24 września 2010, 21:35

waran napisał(a):Czytając posty zastanawiam się jakie my mamy uczciwe społeczeństwo modelarskie i w ogóle -piractwo be ,tylko jak pojedzie się na zawody gdzie są giełdy modelarskie -przede wszystkim u naszych sąsiadów z południa europy ,to kupujemy kopii na kilogramy .Oczywiście zaraz odezwą się głosy nie ja ,absolutnie :roll: zakłamanie totalne .Mnie osobiście ryra to piractwo ,jeśli kopia jest nie gorsza od orginału na pewno kupię kopię -piszę tu oczywiście o produktach modelarskich .Nie kupił bym natomiast -świadomie podróbek sprzętu ,odzieży ,jedzenia itd z prostej przyczyny, bo to szajs robiony z szajsowatego materiału .Jak mam wybór wywalić np 200 zeta za zestaw Griffona do Barracudy -oryginał ,na pewno kupię pirata za 50 zł -to tylko przykład i wcale się tego nie wypieram .

Stary, nie będę się już odnosił do tego, co napisałeś (bo mi szczerze mówiąc ręce opadają), ani prowadził jakiejś krucjaty, bo nie mam na to ochoty.

Sprawa jest prosta jak drut. Nie chodzi o 'modelarskie społeczeństwo', nie chodzi o zbawianie i naprawę świata, bo nikt nie ma zamiaru tego robić (bo i po co). Chodzi o to konkretne forum. A na tym forum piractwo nie jest mile widziane i jeśli ktoś pokazuje klona, niech się po prostu tym nie chwali i zachowa tę informację dla siebie. Czego oczy nie widzą...

Prościej już chyba nie potrafię tego ująć. Kamil to co prawda ujął w jednym zdaniu (i wyglądało na to, że to wystarczy), no ale ja nie mam takiego talentu.

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez marder4 » niedziela, 16 stycznia 2011, 00:23

.Mnie osobiście ryra to piractwo ,jeśli kopia jest nie gorsza od orginału na pewno kupię kopię -piszę tu oczywiście o produktach modelarskich .Nie kupił bym natomiast -świadomie podróbek sprzętu ,odzieży ,jedzenia itd z prostej przyczyny, bo to szajs robiony z szajsowatego materiału .Jak mam wybór wywalić np 200 zeta za zestaw Griffona do Barracudy -oryginał ,na pewno kupię pirata za 50 zł -to tylko przykład i wcale się tego nie wypieram .

Gatuluję ciekawej filozofii życiowej.
marder4

Postprzez adamem » poniedziałek, 21 marca 2011, 16:35

A ja się przyczepię do pomysłu malowania...
Wydaje Mi się, że ciało predatora na wszystkich filmach - nie było podobne kolorystycznie do ludzkiego ale bardziej ciemne.
Nie mam czasu szukać po netcie aby opisać prawidłowy kolor, lecz na pewno nie jest to flesh.
być pancerniakiem to zaszczyt,
...nie być - to szczęście...
adamem

Postprzez kwes » wtorek, 22 marca 2011, 08:32

adamem napisał(a):A ja się przyczepię do pomysłu malowania...
Wydaje Mi się, że ciało predatora na wszystkich filmach - nie było podobne kolorystycznie do ludzkiego ale bardziej ciemne.
Nie mam czasu szukać po netcie aby opisać prawidłowy kolor, lecz na pewno nie jest to flesh.

A ja się z tobą nie zgodzę. Przeglądając neta i nie tylko (komiksy) znalazłem zdjęcia różne i różniaste od jasnych po ciemne. Można to porównać do koloru feldgrau nie ma jednego słusznego. Zrobiłem tak jak mi odpowiadało. Dla porównania, widziałem na żywo w Bytomiu http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=177 ... t=predator był ciemniejszy od mojego ale jak dla mnie za ciemny (podobał mi się natomiast jego ryj).
Błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi.
kwes

Poprzednia strona

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek