"Ilu jeszcze?!" (Reaper Miniatures ok.1:55)

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

"Ilu jeszcze?!" (Reaper Miniatures ok.1:55)

Postprzez Archelaos » czwartek, 29 września 2011, 16:32

Witam,

Przedstawiam najnowszy efekt moich działań malarskich. Figurka, produkcji Reaper Miniatures, nazywa się Berkeley, Zombie Hunter.
Co prawda oficjalna skala to "25mm Heroic" ale w rzeczywistości ma 32.5 mm wysokości tzn. jest w skali ok 1:55 (1:52 przy założeniu wzrostu 1,7m, 1:58 przy 1,9m)

Moja kopia miała nieco zapadniętą prawą stronę głowy, na linii włosów, przez co wyglądała, jakby jakiś zombiak już się do niej dobrał :mrgreen:. Na szczęście w tym miejscu poprawka nie była trudna (twarz była w porządku), przy okazji dodałem luźny kosmyk i trochę włosów po lewej stronie.
Poza tą jedną usterką figurka była świetnie odlana a wszystkie detale bardzo ostre i wyraźne.

Oryginalna baza nie daje wiele możliwości, więc wykorzystałem 40mm podstawkę Games Workshop i trochę polistyrenu, żeby pokazać kawałek ulicy. Płytki chodnikowe wycięte są bezpośrednio w podstawce, której chropowata faktura, po lekkim zeszlifowaniu, doskonale imituje beton.
Zastanawiam się na dodaniem nazwy na brzegu podstawki.

Całość malowana akrylami Vallejo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dwie fotki ze Standardowym Groszem Modelarskim (SGM) :lol:
Obrazek
Obrazek
Archelaos

Reklama

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek