Załoga bombowca US 1/48 Jaguar

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Załoga bombowca US 1/48 Jaguar

Postprzez robert.bednarczyk » środa, 2 stycznia 2013, 01:26

Zawsze miałem wątpliwości czy galeria ukończonych figurek na forum to miejsce dla prac w tak małej skali. Ale w sumie .... regulamin nie zabrania, a skoro obiecałem Kolegom, że zaprezentuję co zrobiłem..... to lecimy. Figurki ze świetnego żywicznego zestawu Jaguara - zrobione ok.2006/2007 r. - malowane akrylami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Docelowo chłopaki są przeznaczeni do jakiejś dioramy ale poki co czekają na przydział służbowy. Pozdrawiam. RB.
Ostatnio edytowano środa, 2 stycznia 2013, 13:18 przez robert.bednarczyk, łącznie edytowano 1 raz
robert.bednarczyk

Reklama

Re: Załoga bombowca US 1/48 Jaguar

Postprzez Ave » środa, 2 stycznia 2013, 11:39

Elegancko jak na tę skalę - do ozdoby jakiegoś latadła będą świetni.
Obrazek
Marcin
Ave

Re: Załoga bombowca US 1/48 Jaguar

Postprzez robert.bednarczyk » środa, 2 stycznia 2013, 13:37

Ave napisał(a):Elegancko jak na tę skalę - do ozdoby jakiegoś latadła będą świetni.

Dzięki Marcin za dobre słowo - Twoja opinia jako modelarza, który "siedzi w figurkach" ma dla mnie znaczenie szczególne.

Małe uzupełnienie - pokazane tu figurki w zestawie występują w układzioe braterskiego (mam nadzieję ;o) ) uścisku - strzelec trzyma rękę na plecach pilota i niestety Jaguar wpadł na idiotyczny pomysł odlania dłoni tegoż strzelca na kurtce kolegi. Piszę by ci, którzy zechcą zakupić zestaw nie byli rozczarowani. Oczywiście rozdzieliłem chłopaków, co nie jest trudne choć wymaga uzupełnienia dłoni. Poza tym detalem produkt Jaguara jest z najwyzszej światowej półki. RB.
robert.bednarczyk

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek