US Marine - Vietnam 1968 - 90mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Re: US Marine - Vietnam 1968 - 90mm

Postprzez Mamelon » poniedziałek, 31 grudnia 2012, 16:31

Bajerancki :D
Mamelon

Reklama

Postprzez Marcin Łukawski » poniedziałek, 31 grudnia 2012, 17:46

Generalnie ja nigdy do samego końca nie jestem zadowolony z żadnej swojej figurki i w każdej bym coś tam poprawił :)
Może te cienie to kwestia wyjścia malowaniem z czarnego koloru...dłużej się cieniuje taką figurkę, a chciałem sobie ułatwić malowanie pyska. Zawsze kiedy cieniuję w ten sposób kolory uzyskują inne barwy.

Robert nie ma co się bać... trzeba malować i pokazywać:)

Ciekawe jest to malowanie przez szkło powiększające...ja np próbowałem i za chol...ę nie mogłem się przyzwyczaić ...nie trafiałem pędzlem w szczegół :lol: .
Natomiast najlepiej cieniuje mi się przy stonowanym świetle lub półmroku, w świetle dziennym muszę mieć zasłonięte żaluzje :)
Marcin Łukawski

Postprzez robert.bednarczyk » poniedziałek, 31 grudnia 2012, 23:09

Marcin Łukawski napisał(a):Generalnie ja nigdy do samego końca nie jestem zadowolony z żadnej swojej figurki i w każdej bym coś tam poprawił :)
Może te cienie to kwestia wyjścia malowaniem z czarnego koloru...dłużej się cieniuje taką figurkę, a chciałem sobie ułatwić malowanie pyska. Zawsze kiedy cieniuję w ten sposób kolory uzyskują inne barwy.

Robert nie ma co się bać... trzeba malować i pokazywać:)

Ciekawe jest to malowanie przez szkło powiększające...ja np próbowałem i za chol...ę nie mogłem się przyzwyczaić ...nie trafiałem pędzlem w szczegół :lol: .
Natomiast najlepiej cieniuje mi się przy stonowanym świetle lub półmroku, w świetle dziennym muszę mieć zasłonięte żaluzje :)

Marcin ja też do końca nie jestem zadowolony z moich figurek ale to dobrze bo stawia nowe wyzwania.
Boję się Was jak cholera ale jak obiecałem pokażę co dotychczas zrobiłem.
Malowanie przez szkło powiększające jest ok. bo widać rewelacyjnie ale i do dupy bo fatalnie czuje się dystans pędzla do obiektu - przyzwyczaisz się jak PESEL da znać ;o) .RB.
robert.bednarczyk

Postprzez Marcin Łukawski » wtorek, 8 stycznia 2013, 21:13

Trochę poprawiłem podstawkę..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Marcin Łukawski

Poprzednia strona