Eldar Harlequin po raz drugi - 28mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Eldar Harlequin po raz drugi - 28mm

Postprzez Przemysław Szymczyk » wtorek, 28 lutego 2012, 14:05

Witam

Zmalowałem kolejnego. Mi się bardziej podoba niż tamten. A Wam? :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Komentarze jak zawsze oczekiwane
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Eldar Harlequin po raz drugi - 28mm

Postprzez marasenha » wtorek, 28 lutego 2012, 15:25

Pstrokato, ale całość prezentuje się świetnie. Podoba mi się irokez, fajne kolory i przejście pomiędzy nimi. Tak w ogóle to zrób coś słabego, bo się nudny robisz, tylko ciągle świetne prace ;o) :P
Moją bronią jest umysł. Brat ma swój miecz, król Robert ma młot, a ja mam umysł... umysł zaś potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia, jeśli, oczywiście ma zachować ostrość. - Tyrion uderzył dłonią w skórzaną okładkę książki. - Dlatego właśnie czytam tak dużo, Jonie Snow.

"Gra o tron" George R.R. Martin
marasenha

Postprzez Korowiow » czwartek, 1 marca 2012, 21:39

Świetne jak zwykle i faktycznie chyba lepszy niż poprzedni.
Przemek czy do figurek militarnych też używasz tych inków ? Pisałeś, że trzeba nabrać wprawy aby się nimi posługiwać - w czym jest trudność ?
Pytam bo zamierzam się zaopatrzyć i popróbować.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez Przemysław Szymczyk » piątek, 2 marca 2012, 07:03

Otóż - jeszcze nie używałem, bo akurat nie malowałem nic militarnego - poza tym zestaw ośmiu które mam to poza czernią mocno jaskrawe kolory, takoż do użycia gdzie indziej niż fantasy trzeba je będzie tonować dodatkiem innej farby. Trudność polega na tym że przy zwykłym vallejo wpół zaschniętą farbę można w miarę równo zetrzeć albo rozetrzeć wilgotnym pędzlem, przy inkach to nie przechodzi, farba zbija się w grudki pigmentu i wychodzi brzydko i nierówno. Świetnie natomiast się nadają do malowania bazy na jasnym podkładzie - jeden, dwa szybkie przeloty pędzlem i jest równiutko i fajnie - tyle że jaskrawo, albo do zmieniania odcienia już położonej farby
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez Korowiow » piątek, 2 marca 2012, 09:17

Dzięki za informację. Ja nie będę kupował tych jaskrawych ponieważ, przynajmniej na razie nie planuję nic tak kolorowego.
Vallejjo ma w swojej ofercie również sepie i temu podobne "brązy" i na jeden lub dwa się skuszę.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek