Troszkę figurek z WH FB

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Troszkę figurek z WH FB

Postprzez Sneakazz » sobota, 18 sierpnia 2012, 09:41

Cóż...niby ze mnie pasjonat pancerki 1/35 ale co niecoś mnie i w figurkach urzeka.
Są to moje raczej jedne z pierwszych figurek ponieważ postanowiłem troszkę podszkolić się w tej kwestii z zamierzeniem zaprocentowania tego w modelach i ich załóg w przyszłości.

A że uwielbiam fantastykę także co poniektóre armie z WH FB mnie szczególnie urzekły więc postanowiłem i w nich się realizować.
Przedstawiam swoje jedne z pierwszych prac.

Wight King
Obrazek

Cairn Wraith
Obrazek

Dowódca Skavenów
Obrazek

Obrazek

Krell
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W przygotowaniu jest jeszcze parę innych figsów ale wszystko z czasem przyjdzie. W tym hobby nie warto się spieszyć.
Pozdrowienia
Obrazek
Sneakazz

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Troszkę figurek z WH FB

Postprzez kisiel » wtorek, 21 sierpnia 2012, 17:34

Mam podobnie niby uwielbiam figurasy niemiaszków w 1/35 a i w 1/16-stu. A walczyć mi się zdarza z figurkami warhammera 40 000 także znam ten dylemat.Nie ma co być konserwą jak rajcuje to trza malować...
kisiel

Postprzez Boogeyman » wtorek, 21 sierpnia 2012, 19:11

Ja tam jestem fanem czterdziestki, a dokładniej orko-maniakiem :mrgreen:
Skavena zrobiłeś jak na mój gust trochę za ciemnego, ale to szczegół. Ci szczurzoludzie mają swój urok 8-)
Zbierasz całą armię już pod rozgrywkę, czy tylko pojedyncze figurki :?:
MDK Świdnica - Grupa Trzymająca Władzę - Królowie Lenistwa - Przerzeczyn
Boogeyman

Postprzez Sneakazz » wtorek, 21 sierpnia 2012, 22:48

Boogeyman napisał(a): Skavena zrobiłeś jak na mój gust trochę za ciemnego, ale to szczegół. Ci szczurzoludzie mają swój urok 8-) Zbierasz całą armię już pod rozgrywkę, czy tylko pojedyncze figurki :?:

Tak to prawda troszkę może być za ciemny chociaż przy kreowaniu go kierowałem się zasadą z army book'a...że to po prostu chodzący śmietnik z ogonem. :) A i aparat swoje robi.

Co do zbierania armii czy bardziej kolekcjonerstwo...słuchaj do tej pory się z tym gryzę w szafie leży jeszcze masa nie skończonych regimentów skavenów i wampirków ale cholernie kręcą mnie np. pojedyncze egzemplarze. Ale musi być jeden warunek: musi być świetna figurka ! Musi mieć to "coś" co mi się spodoba.
Np. teraz na warsztacie leży mi Queek Headtaker, Carnifex i Astorath...i kuszą, nęcą a ten królewski tygrysek się sam nie zrobi. I mi jeszcze cholerny kociak problemy sprawia wrrr...
No właśnie chciała by dusza do raju.
Obrazek
Sneakazz

Postprzez Boogeyman » środa, 22 sierpnia 2012, 17:54

Wiem coś o tym ;o) Najlepiej to modele wyglądają na pudełku, ale jak przyjdzie je robić to albo ma się chęci albo nie :lol:
Ja tam chce zebrać armię na rozpiskę 1500pkt. Pragnę hordy orków :mrgreen: A jeśli jeden oddział(10 chopaków) ma max. jakieś 150 pkt. to trochę ich będzie :twisted:
Boogeyman

Postprzez Sneakazz » środa, 22 sierpnia 2012, 18:59

Właśnie tutaj zawzięcie gra największą rolę...ma się takie malutkie szczurki w regimencie po 24 sztuki i rób je a człowiek chce aby każdy wyglądał dobrze bądź nawet indywidualnie.
Straszna pędzelkowa robota ale jak się już wpadnie w dryg tooo...hmm zrobi się max 10 dziennie. hahaha :D
Obrazek
Sneakazz

Postprzez Boogeyman » środa, 22 sierpnia 2012, 19:30

Jak się chce zrobić jedną figurkę porządnie to nawet w jeden wieczór jej nie zrobisz :mrgreen: Ale tutaj efekt gra rolę: jak zrobisz tak z 50 skavenów porządnie i postawisz na stole widok przeciwnika będzie bezcenny 8-)
Boogeyman

Postprzez Sneakazz » środa, 22 sierpnia 2012, 19:46

Dokładnie tak !
Zresztą to jest jest jeden z głównych powodów...drugim jest po prostu własna chęć na zrobienie czegoś porządnie.
Po prostu takie coś co napędza cię i nie pozwala odłożyć modelu na półkę wiedząc że nie jest on skończony na 100%
Obrazek
Sneakazz

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek