Normandy 44 - 70mm

Właśnie skończyłeś figurkę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Normandy 44 - 70mm

Postprzez Marcin Łukawski » sobota, 13 października 2012, 12:51

Ostatnio pomazałem taką figurkę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Marcin Łukawski

Reklama

Re: Normandy 44 - 70mm

Postprzez Korowiow » sobota, 13 października 2012, 19:20

Bardzo dobra, chociaż myślałem, że malujesz ją w odcieniach szarości (bardzo mi się tamto zdjęcie podobało).
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez Paweł Leszczyński » sobota, 20 października 2012, 22:12

Bardzo fajnie ,klimatycznie!
Jedyne czego bym się czepił czysto historycznie to trzonek saperki - powinien być w kolorze OD.
Swoją drogą producenci figur myślą że Normandii walczyli tylko spadochroniarze ;D
Paweł Leszczyński

Postprzez Caramba » sobota, 20 października 2012, 22:34

Super! Bardzo fajnie wyszło.
M.
Caramba

Postprzez qba » niedziela, 21 października 2012, 13:06

Mega dioramka. Bardzo mi się podoba. Jak pomalowałeś ruiny i to, że są tak fajnie matowe? W ogóle to sam je robiłeś?
Pozdrawiam Kuba
qba

Postprzez Marcin Łukawski » poniedziałek, 22 października 2012, 21:53

Dzięki,

Paweł jest kilka figur aliantów, które wg mnie zasługują na uwagę, a kierując się wyborem zawsze idę w kryterium "podoba się , nie podoba się". Jak dla mnie mundur jankeski spadochroniarski jest chyba najfajniejszy... ale to kwestia gustu. Chciałbym zobaczyć kiedyś jeszcze Twoje figurki, bo malowałeś je dobrze, poza tym zajmują mniej miejsca niż modele...więc mógłbyś się o coś pokusić :twisted:

Kuba ruiny to wypust producenta, nie są jakieś doskonałe, ale poprawiać nie chciałem, wyciągnąłem malowaniem.
Malowanie zacząłem od naniesienia koloru piaskowego, później cieniowałem aerografem różnymi kolorami i odcieniami, piaskowego, szarego ,ceglanego...wszystko na oko.
Następny etap to już tylko farby olejne i wszystko też na oko... washe, filtry, przecierki. Na końcu dający głęboki mat lakier bezbarwny matowy gunze bądź testorsa.
Przed naniesieniem matu dzień wcześniej nanoszę na całą pracę aerografem czystą terpentynę (śmierdzącą, jest chyba bardziej tłusta), na moje oko podnosi transparentność kolorów - tym bardziej, że figurki maluję olejami. Po odparowaniu nanoszę mat tak aby większą głębię matu miał sam budynek aniżeli figura.

Marcin coś nowego dłubiesz?

Pozdrawiam i czekam na jakieś Wasze malunki
Marcin Łukawski

Postprzez Paweł Leszczyński » poniedziałek, 22 października 2012, 23:24

Marcin Łukawski napisał(a):...Paweł jest kilka figur aliantów, które wg mnie zasługują na uwagę, a kierując się wyborem zawsze idę w kryterium "podoba się , nie podoba się".

Ta figura zdecydowanie jest fajnie i ciekawie wyrzeźbiona!
Marcin Łukawski napisał(a):Jak dla mnie mundur jankeski spadochroniarski jest chyba najfajniejszy...

Natomiast ja lubię wszystkie alianckie ciuszki ;)
Marcin Łukawski napisał(a):Chciałbym zobaczyć kiedyś jeszcze Twoje figurki, bo malowałeś je dobrze, poza tym zajmują mniej miejsca niż modele...więc mógłbyś się o coś pokusić :twisted:

Dzięki ;) Brak czasu... niestety, dziubie tylko zarobkowo. Choć mam jedna figurkę robioną z doskoku,w 90% gotowa,1/35 (Nemrod). Jestem z niej zadowolony - malowana akrylami Lifecolor, jestem zachwycony tymi farbami! - niestety nie potrafię zrobić fajnych fotek więc jej nie wrzucam na fora.
Paweł Leszczyński

Postprzez Caramba » środa, 31 października 2012, 20:23

Marcin Łukawski napisał(a):Marcin coś nowego dłubiesz?

Próbuję wrócić po 2 letniej przerwie od malowania. Coś tam wrzuciłem na warsztat, ale są problemy z czasem na ukończenie.
Caramba

Postprzez Ave » niedziela, 11 listopada 2012, 14:23

Kolejnyy fajny zestaw, kolejne miodne malowanie. Jak byś się nie podpisał, i tak byłoby wiadomo, kto malował - bardzo lubię Twój styl.

Caramba, wiem jak to jest, jak nie ma czasu i człowiek odwyknie, ale ja też czekam na Twoje nowe figurki, dlatego życzę rychłego powrotu do malowania :)
Obrazek
Marcin
Ave

Postprzez Marcin Łukawski » niedziela, 11 listopada 2012, 19:31

Dzięki Marcin
Marcin Łukawski

Postprzez PITERPANZER » czwartek, 29 listopada 2012, 18:44

Jak ja bym tak chciał "mazać" figurki .Bardzo mi się Twoja praca podoba, tym bardziej, że to moja skala.
Pozdrawiam i zapraszam moja strona domowa
oraz akcesoria i modele pancerne
PITERPANZER
PITERPANZER

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek