Dzięki za link. Ten wątek prześledziłem już jakiś czas temu i wywarł on na mnie duże wrażenie i podziw dla autora

. Dzięki opisowi tam zawartemu i uwag odnośnie wody, do swojej użyję żywicy Andrei. Właśnie ją testuję. Żywica Andrei schnie około 24 godzin (chyba). I tu mam problem logistyczny. Do swojej norki schodzę o około 21:30. Zanim pomyślę, podrapię się w głowę, pooglądam co i jak, jest już 22:30. Wylałem żywicę i odczekałem 1,5-2 godziny. Po tym czasie zaczęła twardnieć, ale nie na tyle żeby można ją trwale formować. Kiedy chciałem wymodelować fale, po przyłożeniu łyżeczki (do formowania) robiła się "pajęczynka na powierzchni. Żywica "marszczyła" taflę wody, ale nie dała się "zatrzymać" w kształcie fali. Sądzę, że trzeba dłużej poczekać aż zacznie twardnieć. Będę testował. Odnośnie figurek. Z zestawu Dragona wykorzystałem trzy. W dwóch (z pokrowcami na hełmach) figurkach dodałem główki, paski od oporządzenia usunąłem, wydłużyłem spodnie i podwinąłem je magic sculpem, dorobiłem też kieszenie na bluzach.