Część figurek mam pomalowanych ale nie obfotografowanych. Części figurek jeszcze nie mam bo nie znalazłem odpowiednich. Później wrzucę zdjęcie całości z zarysem ustawienia figurantów i wtedy będę miał pytanie w kwestii pojazdów, jaki czy jakie mogłyby się znaleźć na dioramie. Ja niestety nie mogę nic ciekawego wymyślić. Mam nadzieję, że mogę liczyć na waszą pomoc w tej materii
Wracając do budynku to cegły widoczne na zdjęciach raczej ulegną wymianie. Proszę też nie zwracać uwagi na krzywo leżący dach nad podcieniem. Jest on tylko położony więc w wersji finalnej będzie skorygowany.
Na początku chciałem ambitnie dach pokryć dachówką. Zacząłem nawet produkcję:

ale wydaje mi się, że sam musiałbym je robić przez cały rok dzień w dzień
Zanim zabiorę się za dioramę pewnie minie jeszcze kilka dni, mam na warsztacie jeszcze jedną mniejszą oraz jeden okręt podwodny, ale chcę pomału wrócić do tematu i może przy okazji kilka przydatnych uwag tu otrzymam
Edit2:
Zmieniłem nazwę tematu. Zamiast nazwy regionu dałem ówczesną nazwę jednej z wiosek. Budowany przeze mnie dom nie jest co prawda wzorowany na istniejącym ale w tej wiosce znajdują się budynki tego typu.