Zaczynam robić swoją pierwszą prawdziwą dioramę: czołg T-60 + załoga, oczywiście Polscy żołnierze. Czołg jest zestawu Mister Craft, kupiony w kiosku, tak jakoś mi się bardzo spodobał i kupiłem. Sprawiał wrażenie wykonanego dość szczegółowo i był prosty w montażu, bez udziwnień. Trzeba było dorobić kilka detali, brakowało też kilku ogniw do gąsiennicy (lub je zgubiłem). Posiliłem się zatem dodatkowym zestawem gąsiennic (zestaw gąsiennic kosztował tyle co czołg

Problem mam z malowaniem żołnierzy - jak na razie zacząłem od malowania twarzy i mundurów - khaki Humbola. Resztę jeszcze nie wiem jak pomaluję, mam zagwozdkę. Szukałem trochę w google, ale różne kolory tych mundurów mają, chyba w zależności od tego co było na stanie w magazynie wojskowym.
Do tego wszystkiego będą jeszcze zapory p/czołogowe, beczki, kanister i kilka śmieci na polnej drodze. Może coś jeszcze do tego wymyślę, ale nie chcę robić drzew, bo diorama ma być niska. Chciałbym ją oprawić w ramę z plexi do powieszenia na ścianę, taki jakby obraz 3D