Normandia 1/35

Właśnie skończyłeś dioramę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Normandia 1/35

Postprzez PePeKoV » środa, 11 lipca 2012, 13:11

Witam. Chciałbym wam pokazać dioramę ukazującą walki w Normandii. Większość elementów została wykonana z gipsu jak budynek, murek i droga. Roślinność to produkt firmy polak.Pojazdy to Gepard z Tristara i Kubelwagen z Tamiya. Figrki to zestawy Dragona i Tamiya.
Miłego oglądania.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PePeKoV

Reklama

Re: Normandia 1/35

Postprzez homer13 » wtorek, 31 lipca 2012, 15:52

Witam.
Kawał dobrej roboty wykonałeś. Elementy dioramy wykonane z gipsu wyglądają dobrze - pewnie trochę czasu Ci to zajęło ?
Super wyglądają pojazdy pokryte pyłem, kurzem. Co mnie nie przekonuje - trochę za czysty budynek, dodał bym osmoleń, okopceń. Tam gdzie brak cegieł tynk wokół mógłby być bardziej poszarpany. Na ścianach budynku brakuje mi śladów po kulach, odprysków tynku.
Ogólnie praca mi się podoba. :)
"Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełnia."
N.Bonaparte

"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. "
N.Bonaparte
homer13

Postprzez Mustaf » środa, 1 sierpnia 2012, 12:50

Cześć.
Fajna diorama, najbardziej podoba mi się 3 zdjęcie.
Pozdrawiam. ; )
Mustaf

Postprzez MasterJanek » wtorek, 14 sierpnia 2012, 19:45

Model zdecydowanie wziąłbym jeszcze na warsztat, bo przydało by się dodać i zmienić to i owo. :) Mam tu na myśli głównie bruk, przydałby się czarny wash, a poza tym większa ilość odcieni szarości. Także zmieniłbym fasadę, gdyż wydaje mi się że ściana nie wytrzymałaby takiego otworu po ostrzale i zawaliła by się. kafelki w budynku są pewnie malowane pędzlem i także wyglądają mało przekonująco. Można je zrobić prościej z papieru technicznego chociażby. Powycinać kwadraciki, pomalować i nakleić. :) Fragmenty ściany w środku budynku - też przydałby się czarny wash. Poza tym diorama bardzo fajna, postacie fajnie rozlokowane. :)
MasterJanek

Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram