Zagajenie:
"zawsze sądziłem, że owiewka za silnikiem w P7 to trójkątna blacha przymocowana do kadłuba i osłony silnika".
Bo nikt jej nie narysował w rzucie z boku.
Jak się zagłębić w temat, to rzeczy oczywiste, pokazane w planach różnych autorów, przestają być oczywiste.
Tylko nieliczne plany pokazują przekrój pionowy przez silnik + "rynna" przed wiatrochronem pilota + kabina i tym samym wzajemne ich położenie.
Według mnie, plany błędnie pokazują zorientowanie tych elementów.
Bierze się to ze zbyt nisko wyznaczonego dna rynny.
Jeżeli na planach, wybrałem te z miniREPLIKI nr78, 2013 rok, autorstwa K. Sikora i Z Szeremata, wrysujemy kształt płyty ogniowej, zobaczymy jak wysoko ta rynna była.
Poniżej widać gdzie wg płyty jest góra kratownicy - miejsce montażu skrzydeł naprzeciw dwóch otworów technologicznych / na sworznie lub klucz /.

Pozostaje wrysować żebro numer 1 /niebieskie + zaznaczone ścięcie wg dokumentacji/

Wg tego rysunku widać, że wiatrochron pilota "ma pod górkę" i tak to widać na fotografii

Jeżeli czegoś nie przegapiłem, można będzie bardziej dokładnie rozrysować ten element.
To co wypatrzyłem na pierwszym zdjęciu ma sens, bo "trójkąt" owiewki bez bocznych płaszczyzn /których kształt wynika z rysunku/ a mocowany tylko do kadłuba nie miał racji bytu.
Z przodu prawdopodobnie nie było to zaślepione, bo po co obok otwory wywiewne?
Dodam, że w przypadku kabiny z wiatrochronem jak w P11 nastąpi zmiana części rysunku i o tym było w wątku o 6.17.