De Havilland mosquito nf mk XIII/ XVII Plany/blachy

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

De Havilland mosquito nf mk XIII/ XVII Plany/blachy

Postprzez wolek » czwartek, 24 grudnia 2009, 22:17

Witam. Szukam planów , blaszek lub czegokolwiek czym mógłbym zwaloryzować mój samolot. Nawet fotek mojej wersji której nie mogę nigdzie znaleźć. Obrazek
wolek

Reklama

Re: De Havilland mosquito nf mk XIII/ XVII Plany/blachy

Postprzez Jaho63 » piątek, 25 grudnia 2009, 12:01

Jeżeli to 72-ka (byłoby łatwiej gdybyś ujawnił ten sekret ;o) choć podobno w 48-ce jest to samo, z modelem i z dodatkami, ale tego nie jestem pewien) to jestem po wstępnych "pieszczotach" z modelem, i najbardziej, co mi nie pasuje to za chudy kadłub, może nawet nie cały, gdyż różnica to c.1,5mm i nie rzuca się aż tak w oczy (choć przekrój na pewno mocno się zmienia), najbardziej widoczne jest to w osłonie radaru, w nosie samolotu. Tu radziłbym coś zadziałać. Są jeszcze inne kiksy, jak za szeroka nasada skrzydła (w miejscu chłodnic), "za cieniutkie" spływy gondoli silnikowych, ale najbardziej kole w oczy właśnie a osłona radaru. Tak moim amatorskim zdaniem. W ogóle to Tamyia wymiarowo przegrywa z Hasegawą na każdym kroku, ale sławetnym "detalem" bije ją na głowę.
Do wykonania wnętrza modelu mam piękne żywice z Airesa (z blaszkami), w prawdzie nie do tej wersji, ale to się przerobi. :roll:
Tu noski do porównania, oryginalna Tamyia i "pogrubiony".
Obrazek
Obrazek
Tu zrzut moich bazgrołów: (H - Hasegawa, T - Tamyia, oczywiście)
Obrazek
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste