Coś dla Kuby P ... bo zdjęcia repliki Me-262

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Coś dla Kuby P ... bo zdjęcia repliki Me-262

Postprzez potez » środa, 5 października 2011, 09:38

Jakiś czas temu intesywnie dyskutowaliśmy (hehe) na forum o kolorach, cieniowaniach, pancerniactwie w podejściu do modelu itp...
Znalazłem takie fajnie podkręcone zdjęcie na stronie Hesji:
Obrazek
W rzeczywistości i pełnym świetle samolot jest oczywiście praktycznie płaski i nudny ale pod kątem w słońcu i po filtrach z PS wygląda niesamowicie...
Taki jest na codzień:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Michał to człowiek , który prowadzi Akademię Nikona w temacie jak fotografować samoloty z ziemii, żeby wyglądały ...fantastycznie.
Zajrzyjcie na jego strone, sporo fajnych zdjęć w tym fantastyczne wspomnienie o Marku Szufie...ze zdjęciami z Płocka
http://hesja.pl/
PS: Celem tego posta nie jest rozpoczęcie 20 stronicowego wątku o tym, że modelarstwo lotnicze zaczęło się jak pancerniacy się dorwali do pudełek z samolotami i pokazali jak się powinno malować samoloty... 8-)
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Reklama

Re: Coś dla Kuby P ... bo zdjęcia repliki Me-262

Postprzez Kuba P. » środa, 5 października 2011, 10:25

O dziękuje, piękne zdjęcia. Autora rozpoznaję, jego prace bardzo mi się podobają.
Moje szczere uznanie i podziękowanie za dzielenie się w internecie tak fantastycznymi zdjęciami.
Kuba P.

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste