Ostatnio strasznie gryzie mnie pewien konkretny samolot, który chciałbym zrobić w miniaturze. Jest to P-51 D, jest jednak małe ale... chcę aby to był model samolotu współczesnego konkretnie:

Zdaję sobie sprawę, że jest to kilka modyfikacji względem oryginału, ale to generalnie detale. Kokpit sobie najprawdopodobniej odpuszczę, ale jest jedna poważna różnica - śmigło! Cóż to jest za śmigło na tych "modern" Mustangach? Jak rozumiem ani to śmigło Hamilton Standard (to takie szerokie, z tym zgrubieniem u nasady), ani również śmigło Aeroproducts które było stosowane w P-51K ?
Póki co buszując po internecie, i przeglądając w sumie ogłoszenia sprzedaży Mustanga, znalazłem tylko w jednym z nich informację o śmigle (i resursie przy okazji
Hamilton Standard Polished Paddle Blades
AD 81-13-06 CW 5/07

Po wpisaniu w mr.Google'a tych literków i cyferków, wyskakują linki tylko i wyłącznie do opisu ogłoszeń z tym samym samolotem
Wydaje mi się że to jest, generalnie to samo śmigło co na wyżej pokazanym egzemplarzu, jak i na wielu innych dzisiaj latających kabanosach, w tym także na ś.p. Big Beautifull Doll (tej na niemieckich numerach) :

Czy ktoś, z was moi mili, jest mi w stanie powiedzieć, co to za śmigło, i czy ktoś je wykonuje w skali 1/48 lub 1/32?
Pozdrawiam