Gotha G. IV. 100/17

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Gotha G. IV. 100/17

Postprzez Chrupek » środa, 18 lipca 2012, 09:15

Witam
Czy ktoś ma dokładny (w miarę możliwosci) rysunek, zdjęcie, jaki kolwiek obrazek orła namalowanego na dziobie wielkopolskiej gotha'y G IV. 100/17 używanej w walkach roku 1920 na frocie ruskim?
Potrzebuję go bo ten co mam w kalkach techmodu nie nadaje się do powiększenia. Po za tym nie potrafię dopasować żadnego orła używanego w tamtym okresie. Ani to orzeł legionistów, ani z powstania wielkopolskiego. Proszę o pomoc.
Marcin Chrupek Chruścielewski
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Reklama

Re: Gotha G. IV. 100/17

Postprzez xmald » środa, 18 lipca 2012, 10:01

Witaj
Zdjęcie tego orła pochodzi z książki "Polski samolot i barwa" myślę, że to właśnie czego szukasz:
Obrazek
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez Chrupek » środa, 18 lipca 2012, 10:20

SERDECZNE DZIEKI
Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Zarząd jest do Waszej dyspozycji! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.pl
Chrupek

Postprzez Adam » sobota, 21 lipca 2012, 09:41

Witam.
Nareszcie mam chwilkę czasu, aby dorzucić tu swojego orła. Rysunek ten pochodzi z Lotnictwa z Szachownicą nr 4.
Obrazek
Skany całego artykułu wyślę na prywatną pocztę.
Adam
Obrazek
Adam

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste