Pozdrawiam
PS
Grzegorz2107 napisał(a):W istocie był to kamuflaż 4 kolorowy bo Sea Blue był w dwóh odmianach matowej i pólbłyszczącej.

Manfred napisał(a):Zestaw dedykowany GUNZE "izdebestjukendu" :-)
Mnie natomiast nurtuje to, że Sea Blue (matowy i półmatowy) w kamuflażu "trójkolorowym" (lub "czterokolorowym", jeśli ktoś woli) wydaje sie jaśniejszy niż ten sam Sea Blue (błyszczący) występujący na wszystkich powierzchniach później. Czy to jest kwestia odbijania/rozpraszania światła, czy może matowa farba szybciej płowiała? Uwzględniacie to w swoich modelach?
Mnie natomiast nurtuje to, że Sea Blue (matowy i półmatowy) w kamuflażu "trójkolorowym" (lub "czterokolorowym", jeśli ktoś woli) wydaje sie jaśniejszy niż ten sam Sea Blue (błyszczący) występujący na wszystkich powierzchniach później.
Gienek napisał(a):używam starych, poczciwych Humbroli do trójkolorowego. Najbardziej mi pasują w konfrontacji z oryginalnymi fotografiami. Nie pomogę więc w temacie akrylowych nie mając z nimi wiele doświadczeń (nie podobają mi się odcienie akrylowych MM).
Gienek napisał(a):RAV - z Twoimi kolorami też coś nie tak. Szczególnie Insygnia Blue to nieporozumienie.
i to właśnie stworzyło efekt zakurzonego modelu z gablotki do której nikt nie zaglądał przez wielki. Aż chciałoby sie pisać po tym kurzu na modelu palcemRAV napisał(a):dmuchnąć po całości lakierem matowym z dodatkiem jasnoszarego
PiotrS napisał(a):Podziel się proszę numerkami humbroli

Tomasz napisał(a):Zdjęcia kolorowe niestety są w tym przypadku nieco trudne do zinterpretowania, gdyż kolory te są według wzornika granatowe z leciutkim zielonym odcieniem, co czyni je wyjątkowo podatnymi na zafałszowanie przez kolor atmosfery i barwę światła słonecznego. Na jednych zdjęciach kolory te wychodzą bardziej niebiesko, na innych bardziej zielono.
Tomek
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości