Do końca miesiąca Ci nie znajdę, bo jestem na wakacjach, ale o ile pamiętam był on na jednym czy dwóch zdjęciach szeregu Albatrosów trzeciego fliku, np. w książce Goworka o pierwszych myśliwcach lotnictwa polskiego, w asach k.u.k. O'Connora czy w ospreyowych asach Austro-Węgier. Słabo cokolwiek widać, jeśli chodzi o świrki na kadłubie to raczej nie ma dowodu na ich potwierdzenie lub zaprzeczenie, widać je za to dość dobrze na sterze kierunku. Yin-jang jest odwrócony w porównaniu z tym z drugiego samolotu (253.05 chyba był ten drugi?). Tyle pamiętam. Może zadaj bardziej konkretne pytanie, może będę potrafił odpowiedzieć.
Jeśli trzymać się kanonicznej klasyfikacji O'Connora to żaden z Oeffagów Fliku 3j nie był "liściem", tylko uproszczonym "smarowaniem" zieloną farbą, szmatą po sklejce. "Liść" to precyzyjny kamuflaż z wielobarwnych plamek. Zrobiłem mały risercz w necie i... "wiem, że nic nie wiem" - to co pamiętam, odnosi się do 253.05. Szczegóły tu (warto dojechać do końca dyskusji): http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=13419&hilit=poduszk%C4%99&start=30 Natomiast 253.04 w takim razie był zapewne bez "świrków" (printed sworl), czyli zielony. Ale na 100% tego nie potwierdzę.