Towarzysze, pomożecie???
Umówiłem się wczoraj z dawno niewidzianym znajomym na okoliczność pożyczenia przez niego starego numeru "AeroPlanu" z interesującym go artykułem. Dopiero przy tzw. herbacie okazało się, że ten konkretny numer to i owszem, mam, ale akurat z wyciętymi stronami z tym właśnie tekstem (taki kupiłem na ALGR albo w antykwariacie i nie zauważyłem tego wcześniej). Próbowałem coś znaleźć w sieci, żeby mu chociaż wydrukować, ale nic.
Czy mógłby mnie ktoś poratować skanami stron 26 - 28 z AeroPlanu nr 21 (wydanie 1999-6)? Chodzi konkretnie o artykuł "Diorama ze Spitfire Mk.V". Gdyby jeszcze dołożyć także i brakującą stronę 25 z rewersu początku artykułu, to uzupełniłbym sobie własne zbiory.
Jeśli "dobra dusza" nie ma skanera, to może chociaż foto - czasopismo na podłogę koło stołu, jakieś dwie większe książki lub albumy delikatnie przytrzymujące krawędzie fotografowanej strony (żeby była płaska), ręka z aparatem oparta o krawędź stołu (minimalizuje drgania) i cyk! - foto z góry, prosto w pionie z wysokości blatu, czyli z ok. 75 cm. Ostrość, głębia i takie inne powinny być (nawet przy automacie) w porządnej jakości, a przy rozdzielczości dzisiejszych aparatów powinno się nadać do druku. Ew. dodatkowo sfotografować same ilustracje, bo to w końcu głównie o nie chodzi. Chyba...
Skany na 300 dpi w zupełności wystarczą, 600 dpi - to już byłby szczyt marzeń (chcę znajomkowi te strony wydrukować). Ewentualne niejasności lub sugestie proszę artykułować na maila: kayfranz@wp.pl. Pliki też oczywiście na ten adres.
Z góry dziękuję,
KF
16.07 - Temat zamknięty, wszystkim (tym, co pomogli i tym, co chcieli...) raz jeszcze dziękuję!!!
Jesteście Ludzkie Ludzie!