ps.Które kalki polecacie do tego malowania?

iras67 napisał(a):"Bazu" zwiał do Aliantów
Jacek Bzunek napisał(a):iras67 napisał(a):"Bazu" zwiał do Aliantów
To nie była dezercja tylko misja zlecona przez proaliancki rumuński rząd. Inna sprawa że jeszcze ciekawszy jest P-51B, którym Cantacuzino wrócił do Rumunii.

iras67 napisał(a):ps.Które kalki polecacie do tego malowania?

iras67 napisał(a):Możecie mi przybliżyć jaka to wersja i produkcja i czy miał coś szczególnego na co warto zwrócić uwagę?
Flyzloty napisał(a):iras67 napisał(a):ps.Które kalki polecacie do tego malowania?
Nie kupuj tych z RB Productions,są dramatycznie sztywne i nie poddają sie zmiękczeniu.
quest napisał(a):Stawiam flaszkę temu kto mi pokaże jak wyglądał ten Messer zanim namazano mu tę flagę na kadłubie.
Znanych G-6 z Erla Haube w oznakowaniu rumuńskim przed zmianą sojuszników jest ekstremalnie mało. Owszem można się domyślać jak wyglądały na podstawie późniejszych ujęć z kokardami ale zdjęć z krzyżami nie widziałem żadnych....![]()
Pzdr.
iras67 napisał(a):Samolot wybrano do tej niecodziennej misji z powodu małego nalotu(7,5h)
iras67 napisał(a):Flyzloty napisał(a):iras67 napisał(a):ps.Które kalki polecacie do tego malowania?
Nie kupuj tych z RB Productions,są dramatycznie sztywne i nie poddają sie zmiękczeniu.
Czym je traktowałeś?.

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości