CR. 714 Cyclone

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: CR. 714 Cyclone

Postprzez Georg01 » środa, 10 czerwca 2015, 16:39

Tandetny, ale zwróć uwagę na spasowanie i łączenia oryginalnych elementów. Dobra, solidna, przedwojenna robota. Ten samolot od swoich urodzin był niechcianym dzieckiem, stąd i teraz nie budzi wielu pozytywnych uczuć. Ale zadziwiła mnie ilość części metalowych - myślałem, że prawie cały był z dykty i drzewa, a tu niespodzianka.
Georg01

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez GrzeM » środa, 10 czerwca 2015, 22:30

Czyli według tego wzornika:
Obrazek
to ten Cyklon jest na górze w kolorach Kaki, Brun, Gris Bleu Fonce?

Cały czas mnie ten francuski kamuflaż fascynuje, tyle było możliwości!!!
GrzeM

Postprzez Mecenas » czwartek, 11 czerwca 2015, 06:51

Georg01 napisał(a):Tandetny, ale zwróć uwagę na spasowanie i łączenia oryginalnych elementów. Dobra, solidna, przedwojenna robota. Ten samolot od swoich urodzin był niechcianym dzieckiem, stąd i teraz nie budzi wielu pozytywnych uczuć. Ale zadziwiła mnie ilość części metalowych - myślałem, że prawie cały był z dykty i drzewa, a tu niespodzianka.

Mnie się ten samolot skojarzył niemal od razu z IKEĄ - sprasowane trociny obite sklejką i polakierowane. Ale i tak jest piękny, chyba jeszcze raz pojadę w wakacje sobie go zobaczyć zanim trafi do remontu...
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste