Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Gdybym pozyskał czerwoną czwórkę to i ja bym się pokusił o takie nietypowe malowanie

hacz napisał(a):Czyli żadnych konkretów nie macie, więc model powstanie na bazie kolorowankiMoże nawet w projektowo-grupowym wątku konkursowym

hacz napisał(a):Biorąc pod uwagę że w planach mam zamiar popełnić zestaw Edka odpowiedz powinna nasunąć się sama. Kwestia tylko taka że ja bardzo lubię 109 i nie koniecznie chciałbym mieć na półce model nieistniejącego egzemplarza.

Muśtax napisał(a):Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Gdybym pozyskał czerwoną czwórkę to i ja bym się pokusił o takie nietypowe malowanie
Zawsze można spróbować wyciąć szablon, szkoda żeby przez taką drobnostkę nie zbudować takiego ciekawego Emila który i mi się podoba odkąd go pierwszy raz zobaczyłem w Avions.
I pytanko, czy elementy szybkiej identyfikacji nie wydają się na zdjęciu jakieś strasznie jasne jak na kolor żółty w porównaniu do wypełniania krzyża na kadłubie.

hacz napisał(a):Cieszę się natomiast z istnienia tej ciemnej podmalówki na dolnych powierzchniach kadłuba, która to nie może być cieniem ( zbyt nieregularny kształt), nie koniecznie wygląda to też na ślady okopceń- kwestia jakim kolorem to potraktować.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości