Natomiast kompletnie nie rozumiem skąd wziąłeś informacje o tym, że Nick Millman sugeruje malowanie Hayate na granatowo czy czarno????? Przecież wyraźnie napisałem że nie dotyczy to Ki-84, tylko ogólnie samolotów specjalnego przeznaczenia... może wyjaśnię to ponownie. Chodziło mi o to że zdarzało się malowanie w jednostkach specjalnych samolotów używanych do ataków samobójczych na kolor czarny czy granatowy. Nie twierdziłem że to Ki-84 były granatowe.... Zresztą wiesz.... jedyne co mogę zrobić to podzielić się tym co przeczytam lub dostanę w mailu od Nicka.... nie mi oceniać skąd on czerpie swoją wiedzę. Ale myślę że wiedzę ma ogromną. W końcu napisał parę książek w temacie japończyków ...podobnie jak Jim Lansdale
Wracając do modelu... Darek wg mnie znalazłeś bardzo dobry wzór. Chris Wauchop dobrze go zmalował. Jak zrobisz podobnie będzie git. A ja w swoim skieruje się bardziej w stronę odcienia tej ciemnej plamy obok sentencji japońskiej wymalowanej na kadłubie modelu Chrisa
ps. na j-aircraft to juz dawno nic nowego nie napisali.... ale OK kopalnia wiedzy jest, a jeśli naprawdę masz kilka fotek kolorowych Hayate to ja z chęcią bym zobaczył... bo sam widziałem może jedną i to nie byłem pewien czy nie koloryzowaną....