Nowe malowanie LOTu

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: Nowe malowanie LOTu

Postprzez Czarny » wtorek, 20 grudnia 2011, 21:31

Ilu z was lata? Czy Ogladając naszych LOTowców w innych portach lotniczych, malowanie naszego przewoźnika nie wydaje się wam lekko anachroniczne? Ten broniony jak niepodległości pas na oknach - kto go jeszcze używa? Przez to samoloty wydają się być starsze i budzą mniej zaufania. Chociaż mogli puścić napis LOT i Polish Airlines w jednej linii równając do belki poprzecznej w T

Aleksander napisał(a):
Czarny napisał(a):Błagam tylko nie Tarom,

Dołożę do OT - kiedyś po locie samolotem Ił-18 w/wym "firmy" ułożyłem hasło reklamowe:
"Lataj nettem, bruttem, ale nie Tarom"

Proszę, żona (wtedy jeszcze dziewczyna) mi znalazła. Mówił, fajny bilet, tani etc... - 12h na przesiadkę w Bukareszcie, lądowanie awaryjne, straż lotniskowa asystująca przy lądowaniu a później z pasażerami w środku naprawa wadliwych systemów, tankowanie i hola przez Morze Śródziemne do Kairu, gdzie obsługa nie wiedziała które bagaże zostają a które jadą znów tankowanie z pasażerami na pokładzie i jeszcze godzinka do Ammana gdzie okazało się, że niektórych bagaż został nad Nilem :D :D :D :D :D :D A w drodze powrotnej moja kurtka wysiadła w Bejrucie :->
Czarny

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez donalyah00 » środa, 21 grudnia 2011, 00:03

Rzekłbym klasyczne. Trochę się dworców lotniczych naoglądałem i pasek na oknach potrafi spełnić swoje zadanie. Sztandarowy przykład – American Airlines czy Alitalia. Samoloty KLM-u, Qatar Airways czy Aer Lingusa z daleka widać na każdej płycie postojowej. Wspomniany już SAS czy TAP to kolejne dowody, że można coś ciekawego zrobić w omawianej materii - zwłaszcza, że samoloty SAS-u i TAP-u w latach dziewięćdziesiątych wyglądały wręcz koszmarnie...

Nowe malowanie LOTu wydaje mi się wyjątkowo bez wyrazu w tym towarzystwie. Nawet Tarom ma chociaż granatowe silniki...
Pozdrawiam, Marek
--
La tête américaine.
donalyah00

Postprzez spiton » środa, 21 grudnia 2011, 00:34

Tradycja, marka, to nic złego. To jak okrągłe światła w porsche 911. Chciano je zastąpić "nowocześniejszymi" i okazało się, że trzeba wrócić do tradycyjnego wyglądu ,-)). Nie chodzi oto, żeby nie zmieniać nic. Tylko w przypadku pojawienia się wartości wyjątkowych, potrafić te wartości dostrzec i je "konserwować". Lotowskie samoloty z "kanciastym logo LOT i paskiem to był naprawdę dobry projekt. I tego typu wartości należałoby konserwować(moim zdaniem,-)).
spiton

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste