Kilka rzeczywistych Fridrichów

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Kilka rzeczywistych Fridrichów

Postprzez _iceboy » wtorek, 20 lipca 2010, 02:11

Witam. Mam tu kilka egzemplarzy Fridrichów znalezionych na bf109.de, które mnie zaciekawiły - może ktoś zna jakieś szczegóły dotyczące tych konkretnych samolotów:

1.
Obrazek

2.
Obrazek

3.
Obrazek

4.
Obrazek

Oraz zainteresowała mnie maszyna Majroa Hannesa Trautloft'a - jak rozumiem patrząc po wlocie do sprężarki wnioskuję że jest to F-2? Znalazłem jedno kolorowe zdjęcie oraz kilka profili, może ktoś wie gdzie szukać więcej informacji na temat tego samolotu? Zagadkowe są dla mnie również górne powierzchnie skrzydeł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jako że 4 - po wlocie do sprężarki można wyróżnić że to F-4, to reszta jest dla mnie troszkę zagadkowa - nie widzę wlotu do sprężarki ani wnęk podwozia, a po śmigle niestety nie umiem ich rozróżnić :oops: .
Przejrzałem Petera Rodeike, "Messerschmitt Bf 109 F-K Development, Testing, Production" , Profile, Monogram Close up, Schiffera - znalazłem tylko zdjęcia samolotu Trautloft'a z wyżej wymienionych :(
Pozdrawiam

źródło http://www.bf109.de, inernet, "Monogram Close Up"
_iceboy

Reklama

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste