Bf 109G-2 Trop - wnęka podwozia

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Bf 109G-2 Trop - wnęka podwozia

Postprzez Murek » sobota, 22 stycznia 2011, 22:47

Witam
Mam dylemat związany z zagospodarowaniem wnęki podwozia głównego w Bf 109G-2, a w zasadzie w dwóch, które robię (1/72 i 1/48). O co chodzi - znalazłem takie zdjęcie:
Obrazek
Obrazek
Tył jest zasłonięty pokrowcem, który wygląda tak samo jak w "czarnej 6" w Hendon. Problemem jest przód - Zvezda w swoim F-ie dała pokrowiec dookoła wnęki. Trochę to dziwnie jak dla mnie wygląda i troszkę też części nie pasują. W G-2 z Hendon z przodu wnęki trzy otwory (owalny pośrodku i dwa okrągłe) są zaklejone (zaszpachlowane?) ale nie tam pokrowca. Kto ma rację - muzealnicy z Angli czy tworzący formy dla Zvezdy?
Murek

Reklama

Re: Bf 109G-2 Trop - wnęka podwozia

Postprzez ROMAN » sobota, 22 stycznia 2011, 22:58

Pewnie chciałbyś wniknąć w meritum. Ja powiem tak, nie wnikaj. Po prostu zrób przepiękny model.
ROMAN

Re: Bf 109G-2 Trop - wnęka podwozia

Postprzez Kuba P. » niedziela, 23 stycznia 2011, 00:52

Murek napisał(a):Kto ma rację - muzealnicy z Angli czy tworzący formy dla Zvezdy?

Wszyscy. Przednia ściana wnęki koła w skrzydle Bf 109 F miała nieco inną konstrukcję i miękki pokrowiec był zakładany "po całości". W Ersatzteilliste jest to wyszczególnione.
Kuba P.

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste