Hurricane MkI - otwarte "drzwi" w kabinie

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Hurricane MkI - otwarte "drzwi" w kabinie

Postprzez potez » niedziela, 13 marca 2011, 11:48

Pytanie dotyczące Hurricane MkI.
Lezy przede mną "postrzałek" Hasegawy w wersji MkI. Mam ochotę zrobic z niego UZ-V z dywizjonu 306.
Kabina jaka jest w hasegawie, każdy wie :( Natomiast mam żywicę Airesa, która po dosyc mocnym stuningowaniu będzie ok. Problem jest taki, że tradycyjnie niewiele będzie widać :-/
Ale w Hurricane sa drzwi opuszcczane na prawej burcie, podobne jak w Spitfirze na lewej. Nie znalazłem jednak po pobieźnym przejrzeniu zdjęć, sytuacji w której sa otworzone...
Czy ktoś ma pojęcie w jakiej sytuacji były otwierane?
Ostatnio edytowano niedziela, 13 marca 2011, 12:10 przez potez, łącznie edytowano 1 raz
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Reklama

Re: Hurricane MkI - otwarte "drzwi" w kabinie

Postprzez hadzi » niedziela, 13 marca 2011, 11:51

To w zasadzie nie sa drzwi a luk ewakuacyjny. Nie maja zawiasow. Wyjmowano je przy pracach w kabinie pilota a w zasadzie sluzyly do ulatwienia ewakuacji po ich odrzuceniu. Gdzies widzialem je wyjete na skrzydle w czasie gdy mechanicy pracowali na platowcu, niestety nie pamietam gdzie to bylo - moze w monografii AJ-Pressu?
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Re: Hurricane MkI - otwarte "drzwi" w kabinie

Postprzez PiotrekS » niedziela, 13 marca 2011, 12:54

Potez podaj maila na pw, wyślę Ci fotki z japońskiej Aerodata z włazem na prawej burcie w szczegółach.
Obrazek
PiotrekS

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste