Fairey Swordfish- plany w 1/72 .

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Fairey Swordfish- plany w 1/72 .

Postprzez lodzianin » piątek, 6 czerwca 2008, 13:06

Gdzie można znaleźć dokładne w miarę możliwości plany Swordfisha od Mk. I do Mk. III , w skali 1/72 ?? .
lodzianin

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Fairey Swordfish- plany w 1/72 .

Postprzez siara1939 » piątek, 6 czerwca 2008, 20:29

lodzianin napisał(a):Gdzie można znaleźć dokładne w miarę możliwości plany Swordfisha od Mk. I do Mk. III , w skali 1/72 ?? .

A nie bylo na tej stronce co nam zapodawales niestrudzenie inne badziewia? :mrgreen:
siara1939

Korvettenkapitän PWM'u

Postprzez lodzianin » sobota, 7 czerwca 2008, 00:46

OK. Poszukam w necie/raczej kupię monografię z planami .

Czyli powinienem sobie odpuścić wszelkie Wings Palette ?? . To Forum ma profil stricte praktyczny... więc aby naruszam regulamin ??
Proszę w takim razie o udzielenie mi [ tylko uzasadnionego ] warna za trollowanie , a zwłaszcza nabijanie postów [ może szkoda , że nie jestem już dzieckiem Neostrady...] .

PS. Szukam konkretnych egzemplarzy Swordfishów Mk. I - od P 4026 do P 4030 , dostarczonych do 4 A. A. C. U . Seletar w 1939 r . Były one głównie używane do holowania celów i były dostarczone w malowaniu Fleet Air Arm .

Nie znam się na wielu rzeczach - dopiero uzupełniam swoją biblioteczkę monografiami AJ- Pressu , Squadronami itp. , , OK. , moja wiedza jest powierzchowna więc się nie będę wydurniał .
lodzianin

Postprzez Chrupek » sobota, 7 czerwca 2008, 07:27

Witaj !
Polecam Warpaint series no.12 . Ewentualnie odezwij się do mnie na poczte to ci moge podesłać troche materiałów bo robiłem MKI za Ataku na Bismarcka w 1:48
Pozdrawiam
Marcin Chrupek Chruścielewski
IPMS Silesia
Chrupek

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste