Mi-2- kolory wnętrza

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Mi-2- kolory wnętrza

Postprzez Siema » poniedziałek, 17 czerwca 2013, 20:50

Witam, w związku z ukazaniem się modelu Aero Plastu i tym, ze w instrukcji nie podano kolorów wnętrza mam pytanie które pewnie pojawi się tu niedługo, a ten temat może pomoże rozwiązać problem wielu modelarzy. Mianowicie jakimi kolorami, co i jak malować we wnętrzu Mi-2?
Zaczynam właśnie robić model wersji morskiej nr. 2947 w malowaniu z delfinkiem. Może ktoś pomóc z doborem kolorów wnętrza?
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Reklama

Re: Mi-2- kolory wnętrza

Postprzez tomek_chacewicz » poniedziałek, 17 czerwca 2013, 21:25

Zajrzyj tutaj, coś się znajdzie:
http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=65&t=1816
pozdrawiam
Tomek
tomek_chacewicz

Postprzez qalimar » poniedziałek, 17 czerwca 2013, 23:11

Proszę bardzo:

http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=63&t=9965

RM-y w pigułce. Zwracam uwagę na dźwig i dodatkową antenę GPS na belce egzemplarza 2947.
Kolor wnętrza był standardowy błyszczący jasno szary z lekkim odcieniem niebieskiego. Na poszczególnych egzemplarzach odcienie się różniły.
Pzdr
Mariusz Kalinowski
Obrazek
qalimar

Postprzez Ajak » środa, 19 czerwca 2013, 08:41

Dodam od siebie ze na wszystkich filmach ktore ostatnio googluje z wnetrza mi 2 co do blach to szary jak pisze kolega wyzej ale panele przyrzadow zarowno glowna jak i boczno-gorne to ten turkosowo-zielono-niebieski, ktory ja nazywam "russian jet interior", koledzy wiedza o co chodzi :D

Jako ciekawostke dodam ze napisy na tabliczkach przyrzadow widzialem po polsku, wegiersku i rosyjsku w zaleznosci od operatora. W morskich spodziewam sie pl / rus w tym opcje mieszane ale tu moja wiedza sie konczy.
Ajak

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste