Kilka pytań o Fw 200

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Kilka pytań o Fw 200

Postprzez Żukow » niedziela, 2 listopada 2008, 10:47

Witam

Zbieram się do budowy modelu Revella i zastanawia mnie jego malowanie. Z kronikarskiego obowiązku wspomnę, że instrukcja proponuje schemat RLM 72/73/76. Już jednak monografia wydawnictwa Militaria sugeruje na dolne powierzchnie RLM 65. Co do wnętrza, to w innym wątku na forum znalazłem informację, że należy je pomalować RLM 02, rozumiem, że tutaj już wątpliwości nie ma?
Na koniec chciałbym jeszcze zapytać, czy warto inwestować w monografię Kagero, czy nie znajdę już tam nic odkrywczego?

Pozdrawiam
Żukow

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Kilka pytań o Fw 200

Postprzez Darsu » wtorek, 11 listopada 2008, 17:29

Witam.

We wszystkich materiałach , z którymi się zetknąłem, dotyczących Condora kolor spodu podawano jako RLM 65. Jeżeli masz tylko Militaria to książka Kagero będzie dobrym ich uzupełnieniem. Planów tam nie ma, ale jest sporo zdjęć.

Pzdr.
Darsu

Re: Kilka pytań o Fw 200

Postprzez Żukow » wtorek, 11 listopada 2008, 19:41

Dzięki, w międzyczasie dotarłem do materiałów, które wyjaśniły wszelkie moje wątpliwości. Muszę przyznać, że pomylenie jednego koloru w instrukcji, to jeszcze nie tak źle. Spodziewałem się lepszych "kwiatków".
Żukow

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste