PiterATS napisał(a):siara1939 napisał(a):PiterATS- tak to blaszki. Mam jeszcze drewniane te deseczki z WEM, ale zdecydowanie lepiej sie prezentuja blaszki.
No właśnie, a nie lepiej byłoby te deski zrobić z... drewna? Balsa do tego się świetnie nadaje. Łatwa w obróbce, do tego świetnie chłonie farbę, jeśli ją malujesz. Chyba trochę nie potrzebnie skomplikowałeś sobie życie.
Popatrz na zdjecie nizej- mam takie deseczki, nie musze ich robic. Co napisalem wyzej- blaszki wygladaja lepiej i dlatego ich uzylem.
W jaki sposob sobie skomplikowalem zycie?, nie rozumiem za bardzo...moglbys rozwinac wypowiedz prosze?
Ja kleje dla przyjemnosci i jezeli cos bedzie wygladalo lepiej, a wymagaloby wiecej pracy- nie ma problemu. Zawsze wybieram te bardziej zawila droge- jedyna aby sie czegos nowego nauczyc.
W tym przypadku spilowalem "wypustki" revella, przykleilem blaszki i tyle pracy. Nie za skomplikowane. Zwazywszy ze byly te deseczki malowane na kolor wnetrza kiosku- czyli Shiffsbodenfarbe III, to z czego je zrobilem nie ma znaczenia, wazne ze detal oferowany przez deseczki Eduarda zawazyl nad decyzja.