Stug III E

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Stug III E

Postprzez stalker » środa, 6 stycznia 2010, 20:52

Czy może ktoś sklejał ten pojazd w 1:35? Ostatnio nabyłem produkt dragona w serii orange czy coś takiego i wg instrukcji w górnej części pojazdu trzeba wywiercić dwa małe otwory tak jak zaznaczyłem na załączonej ilustracji (na czerwono).

http://i51.photobucket.com/albums/f389/frontowik/stugE/stugE.jpg

Ilustracja ta pochodzi z ospreya 'stug III - assault gun 1940-1942' i jak widać na tym planie nie ma śladu po takowych otworach. Nie wiem teraz komu wierzyć.
stalker

Reklama

Re: Stug III E

Postprzez Tomek Hejmo » środa, 6 stycznia 2010, 21:03

Z instrukcjami Dragona lepiej uważać, patrz na zdjęcia. Ja z niczym takim się nie spotkałem, chociaż ładnych zdjęć tego StuGa z góry nie ma, albo ja nie znalazłem. Łatwiej później wywiercić, niż szpachlować, więc ja bym na razie nic nie robił.

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez stalker » sobota, 9 stycznia 2010, 16:17

Muszę jeszcze o coś spytać a mianowicie o anteny - są dwie. Czy używano ich jednocześnie czy też jedna była zapasowa. Mam zamiar zrobić winietkę wykorzystując zestaw letni z inferno stalingrad dragona, wiec scenka taka na wpół bojowa i zastanawiam się, czy to nie głupio będzie wyglądać jak dwie anteny będą mu sterczeć. Te anteny abera 2 metrowe chyba powiny być dobre?
stalker

Postprzez Patryk » sobota, 9 stycznia 2010, 20:00

Nic nie wywiercaj. Na zdjęciach nie ma żadnych otworów. Dwie postawione anteny możesz śmiało dać.
Obrazek
KLIKNIJ
Patryk Krupiński
Patryk

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste