VK 4501(P) Tiger (P)

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

VK 4501(P) Tiger (P)

Postprzez Rayl » piątek, 18 listopada 2011, 13:32

Czy ktoś z szacownego grona kolegów ma może na stanie jakieś informacje, zdjęcia i plany tytułowego dalekiego krewnego "dziewięćsetjedenastek" :mrgreen: .
Zależałoby mi najbardziej na jakichś planach wnętrzach, zwłaszcza przedziału załogi, gdyż noszę się z zamiarem lekkiego wzbogacenia wnętrza pojazdu.
Również zdjęcia się przydadzą. Kilka ogólnie znanych posiadam lecz dokumentacji fotograficznej nigdy nie za wiele:D.

Pozdrowienia
Paweł
Rayl

Reklama

Re: VK 4501(P) Tiger (P)

Postprzez Rayl » czwartek, 19 stycznia 2012, 09:18

Witam,
Mam problemy z ustaleniem pozycji wydechów w tigerze(p). Podejrzewam, że mieściły się one bezpośrednio nad gąsienicą (od spodu) jednak nic pewnego. Czy ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Co do zdjęć wnętrza kadłuba to udało mi się znaleźć dwa ukazujące pustą tylną część kadłuba.

Pozdrawiam,
Paweł
Rayl

Re: VK 4501(P) Tiger (P)

Postprzez klajus » niedziela, 22 stycznia 2012, 18:41

Mam rysunki i zdjęcia w Panzer Tracks No.6... nie mam skanera w domu.
Może w tygodniu poskanuję coś w pracy.
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste