Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.
Moderator: xenomorph
przez m.gala » poniedziałek, 2 lipca 2012, 13:13
Cześć.
Szukam wszelkich materiałów i podpowiedzi odnośnie malowania BMP-2 armii irackiej z okresu pierwszej wojny w zatoce czyli '91. Macie namiary na jakieś fotki, numery/nazwy farb itp.? Wujek google jakoś mnie chyba nie lubi bo tylko jedną w miarę fotkę udało mi się znaleźć jak na razie

Pozdrawiam
Marcin Gala

-
m.gala
-
przez Modelarz » poniedziałek, 2 lipca 2012, 15:06
Na wóz na chodzie i w dodatku z widocznymi numerami trafić trudniej, chyba większość zdjęć to spalone wraki.
Na szybko udało mi się znaleźć to zdjęcie zdobytego BMP-2 (1 marca 1991):
http://www.corbisimages.com/stock-photo/rights-managed/IH023447/captured-iraqi-fighting-vehicle?popup=1Nazwa farby to w zasadzie "sand", wątpię czy jest sens wynajdywania konkretnych odcieni, jakiś piaskowy po prostu.
"Przeklęte części, czyż nigdy nie wyzwolę się z was, o, co za bogactwo części i co za bogactwo mąk!" W.Gombrowicz, "Ferdydurke"
-

Modelarz
-
przez m.gala » środa, 4 lipca 2012, 09:44
No wychodzi na to, że łatwiej trafić zdjęcie niemieckiego Tygrysa sprzed 70 lat, jak irackiego BMP sprzed 20

Pozdrawiam
Marcin Gala

-
m.gala
-
Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste