Mark I Tank - Diabeł nadchodzi

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Re: Mark I Tank - Diabeł nadchodzi

Postprzez modelstory » poniedziałek, 20 maja 2013, 07:24

kub napisał(a):
modelstory napisał(a): Czy ktoś z was pokusił się o sklejenie tego modelu?

Ja
Jestem początkującym a model był robiony jeszcze w tamtym roku więc wygląda jak wgląda :?
Brakuje mu okrągłego włazu na górze, ale chociaż pocieszam się że na wystawie w lublinie widziałem 3 modele mark I z otwartym włazem nad stanowiskiem kierowcy i dowódcy :shock:
Obrazek
Obrazek

Nie wygląda tak źle ;) Ja bym czegoś takiego nie stworzył. Co do tych dwóch włazów. Grunt to dobra dokumentacja fotograficzna. Nie spotkałem się z tego typu modelem. We wszystkich źródłach jakie zgłębiałem były dwa wejścia (po jednym w sponsonie) oraz ten nieszczęsny właz u góry przez który cholernie ciężko było się przecisnąć.
bo to co mnie podnieca to czołgi... http://modelstory.pl/]
Obrazek
modelstory

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez kub » wtorek, 21 maja 2013, 22:03

Dzięki za brak krytycyzmu ;o)
Model to airixsowa mieszanka czołgów od mark I do mark III w 1:76 opisany jednak jako mark I
Jest tam późny wydech w postaci rury a nie daszków i kwadratowy właz nad przedziałem kierowcy i dowódcy
Obrazek
a powinien być okrągły na prawo od silnika (widać to ładnie na twoich planach) stad moje zdziwienie na 3 modele na konkursie podpisane jako mark I a wyglądające jak mark III z doczepionym wózkiem. :-/
kub

Postprzez modelstory » środa, 22 maja 2013, 12:46

No cóż można delikatnie zasugerować, że model jest wolną interpretacją istniejących wersji. Ewentualnie modelarze mogą samemu wyciąć otwór w odpowiednim miejscu, a istniejący zalepić :mrgreen:
bo to co mnie podnieca to czołgi... http://modelstory.pl/]
Obrazek
modelstory

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste