Vis13 napisał(a):Skorzystanie z wyszukiwarki nie boli. Znajdziesz choćby tu na forum, model jak i zdjęcia.
Witam Kolegów.
Vis13 - szukałem i szukanie mnie nie boli i ten wątek widziałem i własnie ten wątek zainspirował mnie do zadania Markowi tego pytania, bo mam nie odparte wrażenie, że zdjęcia przedstawiają nie Naszego Firefly, lub są zrobione w późniejszym okresie, niż walki pod Falaise. Pomyłki w opisach zdjęć już się niestety zdarzały i to w znanych publikacjach. Czołgi 1 Dywizji, jak napisał kolega Sherman, w tym czasie jeździły tylko z dodatkowymi gąsienicami w standardzie brytyjskim. Dopiero po walkach w Normandii, czyli w czasie wyzwalania Belgi i Holandii Nasi czołgiści, obkładali czołgi gąskami, choć, jak czytałem, nie do końca było to zgodne z regulaminem Armii Brytyjskiej i nawet nie było na to zgody wyższych dowódców brytyjskich wojsk pancernych. Dlatego właśnie, dla upewnienia się, zadałem to pytanie. Wasza wiedza, "Kolegów po fachu", zawsze jest dla mnie cenna

Choćby i Twoja podpowiedź, za którą Ci dziękuję. Przecież mogłem nie widzieć tego wątku, po prostu go przeoczyć, jak człowiek. Internet też nie rozwiązuje wszelkich niepewności. Pamiętaj kolego Vis13 - pytać zawsze warto, bo ( przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia ) "Wiemy, że niewiele wiemy"
Pozdrawiam
Paweł