Moderator: xenomorph
Sherman napisał(a):Przyszłą mi na myśl sytuacja insza... może TKSa? Wiem że brzmi głupio, ale żołnierze 1.DPanc znaleźli w płn. Francji przynajmniej jednego TKSa przerobionego na lekki ciągnik artyleryjski. Trzeba by wywalić km, dodać hak i światło notek. Dołożysz dwóch artylerzystów którzy się będą zastanawiać "pociągnie, nie pociągnie?".
Bigmodel napisał(a):...Marcin, a nie lepiej sobie poczekać np, na Bedford QLD z IBG w 1/35.
On chyba miał by tyle mocy żeby pociągnąć 17 pdr gun...
mysiek13 napisał(a):A myslales o ciagniku Morris quad/FAT z Tamiya? Sa dostepne fotki 17funtowek z takim ciagnikiemPozdro Michal
Sherman napisał(a):Jacek, możliwe że mi się pomierdło...No i pociągnąć by nie musiał, ale sprawdzić zawsze mogli
![]()
Sherman napisał(a):A masz jakieś materiały o wnętrzu przedziału bojowego M5/M9? Niestety większość zdjęć i materiałów jakie mam pokazują tylko zewnętrzne różnice i o ile zrobienie nowych burt ni stanowi dużego problemu, o tyle nie wiem jak wygląda przedział transportowy. Wiem że były też różnice w podzespołach podwozia, ale w 72 to nie ma aż takiego znaczenia.
Sherman napisał(a):A masz jakieś materiały o wnętrzu przedziału bojowego M5/M9?
Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości