Panzer II ausf. C w 1939

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Panzer II ausf. C w 1939

Postprzez wojtkow » piątek, 20 stycznia 2012, 10:08

Na początek chciałem się przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum.
Jako, że postanowiłem ostatnio trochę zluzować i zrelaksować się, to wróciłem (czy w zasadzie próbuję wrócić) do dawnego hobby. Stąd moja obecność tutaj.

Moje pytanie związane jest z zestawem Dragona Pz.Kpfw. II Ausf. C (set 6432). W zestawie tym jest zaproponowane malowanie z 1939. Zastanawiam się jednak, czy w 1939 roku Niemcy zdążyły użyć Ausf. C z dodatkowymi wzmocnieniami pancerza (czyli taki jak w zestawie).
Osobiście znalazłem tylko fotografie tego modelu, w takiej konfiguracji, z Francji 1940. Czy ktoś z Was wie może, czy to malowanie jest prawdopodobne, czy od razu z niego zrezygnować?
wojtkow

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Panzer II ausf. C w 1939

Postprzez verde111 » wtorek, 31 stycznia 2012, 12:15

Witam
Chciałbym się przywitać bo jest to mój pierwszy post na forum .
A wracając do pytania Niemcy używali Panzer II w wersji C podczas kampanii wrześniowej ale co do osłon to nie jestem pewien raczej nie. Hmmm mógłbyś pokazać to malowanie ?
verde111

Re: Panzer II ausf. C w 1939

Postprzez jarekk » wtorek, 31 stycznia 2012, 13:39

wojtkow napisał(a):Moje pytanie związane jest z zestawem Dragona Pz.Kpfw. II Ausf. C (set 6432). W zestawie tym jest zaproponowane malowanie z 1939. Zastanawiam się jednak, czy w 1939 roku Niemcy zdążyły użyć Ausf. C z dodatkowymi wzmocnieniami pancerza (czyli taki jak w zestawie).

We wrześniu 39 nie było jeszcze wersji Pz II C ze wzmocnionym pancerzem.
Obrazek
jarekk

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste