US Army M1008, M1009 itp - pytanie o malowanie

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

US Army M1008, M1009 itp - pytanie o malowanie

Postprzez Seweryn » piątek, 26 lipca 2013, 10:54

Mam pytanko odnośnie malowania wojskowych Chevroletów. Udało mi się kupić komplet w skali 1/87, chciałbym je pomalować w malowanie US Army z lat 80tych.:
Obrazek

Interesuje mnie malowanie z terenu USA, nie wiem czy były całe zielone czy w trójbarwnym camo jak na tym zdjęciu:
Obrazek

Takie malowanie podoba mi się najbardziej, ale czy to nie jest wymysł kolekcjonera?
Obrazek
Obrazek

W grę wchodzi też malowanie s Pustynnej Burzy, jeśli one były tam używane (Minimanfactory daje to malowanie w swoim zestawie 1/35):
Obrazek

Będzie jeszcze kilka ciężarówek, wszystko docelowo ma stanąć na platformach kolejowych.
Nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym temacie, dlatego każda informacja będzie przydatna.
Seweryn
Seweryn

Reklama

Re: US Army M1008, M1009 itp - pytanie o malowanie

Postprzez kubisz » wtorek, 30 lipca 2013, 22:02

Malowanie w trójkolorze NATO - jak najbardziej ok. Piaskowe również. Możliwa "mieszanka" np. dla wersji z kontenerem - pojazd piaskowy, a kontener zielony, w trójkolorze lub w kamuflażu MERDC. W tym ostatnim mogą być także pomalowane całe pojazdy. To malowanie, o którym pisałeś, że Ci się najbardziej podoba, wygląda mi na "kolekcjonerskie", ale pewności nie mam.
Obrazek
kubisz

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste