Stug III Ausf.G

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Stug III Ausf.G

Postprzez Patryk » środa, 21 stycznia 2009, 14:28

Witam
Poszukuje zdjęć Stuga III G z betonową wylewką i dopancerzeniem w postaci rożnych gąsienic.
Chodzi mi o pojazd w podobnym stylu :>
Obrazek
zdjęcie znalezione w internecie
Obrazek
KLIKNIJ
Patryk Krupiński
Patryk

Reklama

Re: Stug III Ausf.G

Postprzez kelo83 » wtorek, 12 maja 2009, 20:38

Obrazek

Zdjęcie pochodzi z filmu "Osvobozhdeniye" (Wyzwolenie) z 1970 roku, część druga, około 20-stej minuty, gdy w kinie pokazywana jest kronika filmowa.
W filmie użyto wielu archiwalnych filmów więc na 99% można przypuszczać że ten pojazd istniał.
Fragment filmu trwa jakieś 1,5 sekundy i pokazuje pojazd w zakresie około 120*

Pojazd na filmie wygląda identycznie jak konwersja Atak Model'u o numerze katalogowym 35A11

Fotka fatalnej jakości :-/ print screen nie chciał działać więc zrobiłem fotkę monitora, po lepszą jakość odsyłam do filmu.
pozdrawiam Olek
Obrazek
kelo83

Postprzez materiusz66 » czwartek, 28 maja 2009, 11:34

Znalazłem coś takiego. Zdjęcie pochodzi z wydawnictwa Squadron/Signal "Walk Around - Sturmgeschuetz III ausf. G".
Opis zdjęcia informuje że pojazd walczył w Rosji 1944 r.
Obrazek
Jeśli interesuje Cię zdjęcie zamieszczone przez kelo83 (Stug nr. 12) to mam je w lepszej jakości, mogę podrzucić...
materiusz66

Postprzez Adam Obrębski » wtorek, 6 października 2009, 17:45

Takie pytanko odnośnie fotki od Patryka.
Czy to możliwe, aby te ogniwa od Teciaka trzymały się na burcie bez zaczepu, który zwykle montowano?
Mówcie, żem ślepy, ale takowego nie widzę w przeciwieństwie do fotki następnej...
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste