Merkava Mk 4 - okablowanie karabinu maszynowego

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Merkava Mk 4 - okablowanie karabinu maszynowego

Postprzez marasenha » wtorek, 7 października 2014, 18:04

Witam.
Robię właśnie model Merkavy Mk 4 z Academy i chciałbym ją trochę zwaloryzować na własną rękę. Mam sporo cienkich drucików i chciałbym zrobić okablowanie karabinu maszynowego kal. .50 cala. Poszukuję przy tym zdjęć, na których dobrze widać te kabelki. Mam około 200 zdjęć Merkavy w tej wersji, ale niestety takich szczegółowych nie znalazłem, jedynie trafiłem na zdjęcia Merkavy Mk 4 z muzeum w Latrun, ale z tego wozu zdemontowano półcalówkę.
To najbardziej szczegółowe zdjęcie, które posiadam:
Obrazek

Chodzi mi o zdjęcia ukazujące gdzie się kabelki kończą i gdzie zaczynają :D
Moją bronią jest umysł. Brat ma swój miecz, król Robert ma młot, a ja mam umysł... umysł zaś potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia, jeśli, oczywiście ma zachować ostrość. - Tyrion uderzył dłonią w skórzaną okładkę książki. - Dlatego właśnie czytam tak dużo, Jonie Snow.

"Gra o tron" George R.R. Martin
marasenha

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Merkava Mk 4 - okablowanie karabinu maszynowego

Postprzez Soris000 » wtorek, 7 października 2014, 19:08

Nie mam pojęcia jaka to wersja Merkavy, ale jakieś kable widać
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Soris000

Postprzez marasenha » wtorek, 7 października 2014, 19:46

To co wkleiłeś, to fotki Merkavy Mk 3 Dor Dalet, akurat mam je, ale nie jestem pewien, czy mocowanie kmu jest takie samo jak w Mk 4. Niemniej jednak dzięki, zawsze to jakieś zdjęcie poglądowe :)
Moją bronią jest umysł. Brat ma swój miecz, król Robert ma młot, a ja mam umysł... umysł zaś potrzebuje książek, podobnie jak miecz potrzebuje kamienia do ostrzenia, jeśli, oczywiście ma zachować ostrość. - Tyrion uderzył dłonią w skórzaną okładkę książki. - Dlatego właśnie czytam tak dużo, Jonie Snow.

marasenha

Postprzez lordrene » wtorek, 7 października 2014, 21:17

Zdjęcia kolegi barthassa z "sąsiedniego" forum:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
;o)
lordrene

Postprzez marasenha » wtorek, 7 października 2014, 23:22

lordrene napisał(a):Zdjęcia kolegi barthassa z "sąsiedniego" forum:
;o)

Lordrene, Królu Złoty, to jest to czego potrzebowałem! Jest niemalże idealnie! Dzięki wielkie :lol:

Co prawda, to co wkleiłeś to też Mk 3D, ale bardzo mi pomogło, bo na zdjęciach Mk 4, które posiadam widać resztę :)

marasenha

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste