StuG III - potrzebna pomoc

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

StuG III - potrzebna pomoc

Postprzez KAMIL1990 » wtorek, 18 listopada 2014, 21:13

Zakładam ten wątek z myślą że mi pomożecie , a mianowicie chodzi mi o zdjęcie Stuga III które znalazłem w necie . A jeśli chodzi o Stugi to jestem zielony w tym temacie . I tu moje pytanie
- jakiego powinienem użyć modelu by zbudować ten pojazd , zimerit będę chciał wykonać sam
Obrazek
KAMIL1990

Reklama

Re: StuG III - potrzebna pomoc

Postprzez KrisFX » środa, 19 listopada 2014, 12:46

Jeśli zimmerit będziesz robił sam tak jak napisałeś. To najlepszy wydaje się do tego celu Dragon 6593.
O ile mnie pamięć nie myli to jest jeszcze co najmniej jedno zdjęcie tego StuGa z ciut innej perspektywy.
Przód przerobić na spawany tradycyjnie samemu lub zastosować nowy wyrób PanzerArt.
Na dachu prawdopodobnie są trzy miejsca montażu dźwigu więc to trzeba zmienić. Na tym drugim zdjęciu chyba było widać dach.
Osłona stanowiska radiooperatora integralna 80mm.
Obrazek
KrisFX

Re: StuG III - potrzebna pomoc

Postprzez bartek72 » czwartek, 20 listopada 2014, 13:18

KrisFX napisał(a):Jeśli zimmerit będziesz robił sam tak jak napisałeś. To najlepszy wydaje się do tego celu Dragon 6593.
O ile mnie pamięć nie myli to jest jeszcze co najmniej jedno zdjęcie tego StuGa z ciut innej perspektywy.
Przód przerobić na spawany tradycyjnie samemu lub zastosować nowy wyrób PanzerArt.
Na dachu prawdopodobnie są trzy miejsca montażu dźwigu więc to trzeba zmienić. Na tym drugim zdjęciu chyba było widać dach.
Osłona stanowiska radiooperatora integralna 80mm.

Krzysiek, to Ty tu jeszcze w ogóle zaglądasz?!?!?
Miło Cię widzieć! Temat już załatwiony:
http://www.pancernyklin.pl/showthread.p ... 1#pid29691
bartek72

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste