Paweł84 napisał(a):A może chcesz kalki na naszego 9111?
Arcturus napisał(a):Czy nie mając materiału dotyczącego konkretnego egzemplarza można po prostu wybrać sobie jaki pasuje?
Arcturus napisał(a):A teraz pytanie rzeczowe do MiGologów, więc pozwolę sobie napisać post pod postem. Czy były jakieś reguły co do malowania wnęk podwozia (tzn. czy zielony czy szary w zależności od zakładu/okresu produkcji, jeden z nich występował częściej itd., )? Czy nie mając materiału dotyczącego konkretnego egzemplarza można po prostu wybrać sobie jaki pasuje?
portalus napisał(a):Środek tej blaski powinien być chyba zielony - jest w wątku na MW zdjęcie ale odnaleźć je nie sposób.
Tutaj jest też trochę fotek:
http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=63&t=9403&hilit=silnik+miga
U siebie też pomalowałem wszystko za instrukcją a powinien tam być chyba jeszcze przy wylocie wewnętrzny dodatkowy pofalowany pierścień w kolorze zielonym.
Arcturus napisał(a):Oczywiście znalazłem tę wiadomość jak już wszystko pomalowałem i zamknąłem
Arcturus napisał(a):Tak dobrze składającego się modelu jeszcze nie miałem - wszystko pasuje idealnie,
...
Ale jest i łyżka dziegciu - niedawno dokleiłem skrzydła i okazało się, że są zwichrowane. Ścisnąłem je na noc do prostowania, zobaczymy co będzie...
Powrót do MiG i inne sowieckie wynalazki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość