Startuję z modelem chińskiej firmy Great Wall Hobby, MiG-iem-29, waloryzowanym:
- Zestawem Eduarda 49627
- Zestawem Eduarda 48772
- Maskami Eduarda EX382
- Zestawem kalkomanii "Polsh Gliders 1" meksykańskiego Azteca
- Wszystkim, co uda mi się znaleźć na warsztacie - czyli pozostałości po poprzednich MiG-ach-29, w tym m.in fotel Eduarda K-36, częściami kokpitów itd.

A oto i maszyna, którą będę robił - MiG-29A ze składu Polskich Sił Powietrznych. Numer boczny 77, przybył do Polski w grudniu 1995 roku jako jedna z dziesięciu maszyn wymienionych z Czechami na 11 śmigłowców W-3A Sokół. Od 1999 roku podczas remontu w WZL-2 został przemalowany i wygląda tak

Malowanie modelu będzie przedstawiać okres po sprowadzeniu go do Polski, jeszcze w czeskim kamuflażu, jednak bez kokard i z numerem bocznym namalowanym na wlotach powietrza.

(skan z kalkomanii Azteca)
Początkowo model nie był w ogóle przeznaczony do pokazywania na forum - ot tak, relaksacyjne, bez wątku i zbędnych zmartwień. Zastanawiałem się nad startem w konkursie, jednak myślałem, że kończy się on ostatnim dniem sierpnia. Po zobaczeniu w regulaminie, że konkurs trwa jeszcze miesiąc zdecydowałem się spróbować swoich sił.
Niestety - moja relacja z budowy będzie się niemiłosiernie ciągnęła, z powodu mojej drugiej pasji, którą jest szybownictwo - a ta żre czas i pieniądze zdecydowanie lepiej niż modelarstwo.
Do wieczora pierwsze zdjęcia - wszak nieco już w rejonie kokpitu zrobiłem, tylko zdjęć jeszcze nie zrobiłem, bo całość jest "w trakcie".
Liczę na komentarze i wparcie forumowiczów.