Stąd:Solo napisał(a):choć nie wiem skąd Ci się wzięło to 15k, zdecydowanie nie planuję tyle wydać na sprzęt foto.
Solo napisał(a):chciałem targnąć się na Canona 5D Mark II lub III
Patterson napisał(a):Koledzy, potrzebuję jakieś cykadło i proszę o pomoc.![]()
Priorytet to oczywiście modele, ale zdjęcia " u cioci na imieninach" też żeby robiłno i najważniejsze to łatwość obsługi - tu się naciska i wychodzi.
Kółek i guziczków jak na mniej,
zdjęcia modeli dobrej jakości. Cena to +/- 2000zł.
Będę wdzięczny za pomoc bo o fotografii mam pojecie takie gdzie się film zakładało.
skura82 napisał(a):A co do lustrzanek, jeżeli ma to być jakiś prosty entry level z kitem, to lepiej zebry nie było w ogóle... największą zaletą lustrzanek są obiektywy, niestety, jak chce się, żeby były dobre to trzeba baaaaardzo słono zapłacić...
spiton napisał(a):Ciekaw jestem waszych opinii w sprawie wagi aparatu. Dla mnie największy problem z lustrzankami to ich gabaryty. Ciężko takiego potwora wziąć ze sobą na narty, czy w góry. Ale masa to już nie problem. A mam wrażenie, ze ciężki aparat ma ta przewagę, ze można zrobić fotę z ręki na dłuższym czasie naświetlania. Kiedyś miałem Cannona o masie piórka. Teraz solidna cegłe Pentaxa I stwierdzam, że wole aparat masywny.
PS. Pochodziłem po aukcjach i za +/-1000 jest duży wybór bardzo ciekawego sprzętu.
Powrót do Fotografowanie modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości