Sortowanie wg "Wartości merytorycznej" w wyszukiwa

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Sortowanie wg "Wartości merytorycznej" w wyszukiwa

Postprzez reggy » sobota, 19 stycznia 2008, 13:59

Witam,
W czasie oglądania wyszukiwarki nasunęło mi się pytanko. Jak działa opcja sortowania według "Wartości merytorycznej"? Czy to ma sens? Czy to jest przygotowane na wypadek wprowadzenia funkcji oceny wartościowości postów w tematach? Np. dawania "plusów i minusów" postom? Jakże to działa? :mrgreen:

Obrazek
Wahałem się między daniem posta tu a Hyde Parku, ale że to sprawa techniczna to wyszła tu - jeżeli źle to proszę o przeniesienie i przepraszam za kłopot.
reggy

Reklama

Re: Sortowanie wg "Wartości merytorycznej" w wyszukiwa

Postprzez michal.s » sobota, 19 stycznia 2008, 15:09

Zaskoczyłeś mnie, sam na to nie zwróciłem uwagi, nie wiem czy da się gdzieś włączyć ocenianie wątku, ale zagłębie się w temat i sprawdzę z czym to się je :)
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez reggy » środa, 30 stycznia 2008, 01:20

Hihi :lol:
Nowa zagadka:)
Przeglądałem sobie listę użytkowników i trafiłem na kolejną ciekawostkę.
Co to jest sortowanie według: "Sześć znaków!"?
Jak widać niektórzy mają jakieś cyferki, niektórzy nie...
Obrazek
Obrazek
reggy

Postprzez michal.s » środa, 30 stycznia 2008, 02:00

Sześć znaków to akurat rodzaj zabezpieczenia przed spam botami.

Te "roboty" rejestrują sie z automatu, jak wprowadziliśmy im dodatkowe pole, wymagane podczas rejestracji to nie potrafią się już rejestrować.

Nie wszyscy maja te sześć znaków bo nie od początku mieliśmy takie zabezpieczenie :)

A co do tej wartości merytorycznej w wyszukiwarce, dalej nie wiem o co chodzi... Niby działa w ten sposób że najpierw pokazuje posty władz forum a później to nie wiem na jakiej zasadzie to sortuje... Ogólnie bezsensowne działanie, możliwe że Przemo wprowadzi coś w późniejszych aktualizacjach skryptu.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Powrót do Sprawy pwm.org.pl