Nowe subforum Walkaround a regulamin forum

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Nowe subforum Walkaround a regulamin forum

Postprzez Sherman » niedziela, 28 lipca 2013, 17:17

W ostatnim czasie na forum, w dziale pojazdy wojskowe utworzono podforum-podforum "pojazdy rzeczywiste" czyli "walkaround".
Wątki tam umieszczane zazwyczaj posiadają dużo zdjęć, często jednego detalu z różnych stron. Jako że nie zawsze u wszystkich internet śmiga tak jak powinien, wątki ładują się nieraz dłuższą chwilę, przewijanie całego też trwa. Dlatego też chciałbym zaproponować wprowadzenie możliwości dodawania miniatur zdjęć tylko w podforum "Walkaround". Myślę że mogłoby to nieco ułatwić korzystanie z zamieszczonych w dziale wątków.
Oczywiście miniatury musiałyby odnosić się bezpośrednio do zdjęcia (pliku) a nie do strony hostującej.

Opcja, która chyba warta jest przemyślenia i przez forumowiczów i przez ojców administratorów.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Reklama

Re: Nowe subforum Walkaround a regulamin forum

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 29 lipca 2013, 01:01

Zauważyłem, że niektórzy tak robią w W i G. Ja takie jescze pytanie wysunę, czy nie dało by rady zrobić forumowego hosu zdjęć?
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Re: Nowe subforum Walkaround a regulamin forum

Postprzez Sherman » wtorek, 30 lipca 2013, 01:38

mnak24 napisał(a):Ja takie jescze pytanie wysunę, czy nie dało by rady zrobić forumowego hosu zdjęć?

Nie widzę sensu dodatkowego obciążania strony i generowania kosztów dla właściciela strony, zwłaszcza gdy można zdjęcia bez problemów wieszać w wielu miejscach w internecie i spokojnie linkowac od forum.
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Powrót do Sprawy pwm.org.pl