Bany cd...

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Bany cd...

Postprzez rollingstones » sobota, 22 maja 2010, 22:54

Koledzy zawsze byłem i jestem człowiekiem który nie tworzył podziałów a je wręcz starał zasypywać, Jestem człowiekiem który nie stara się stawiać po czyjejś stronie a tym który ma własne zdanie - i to zdanie wyrażę.
Konkursy, kilka słów -nie tak dawno uczestniczyłem w projekcie konkursu Ice water and snow - na forum Mig productions. Termin konkursu został określony na dany dzień i tak został zamknięty. Cóż, nie wszyscy się wyrobili choć duża część projektów została zakończona kilka dni później. Jednak prosto i na temat - konkurs to konkretne zobowiązanie - zrobię do ....- nie zrobiłem do danej daty to trudno. To jest szacunek dla uczestników którzy zrobili do. Zwycięstwo/ ukończenie wymaga określonych poświęceń - część osób je spełniła - cześć nie. Ale to jest konkurs - rywalizacja. Rywalizacja wymaga rozłożenia sił i środków - organizacji pracy tak aby zdarzyć - nie zdążyłeś to przegrałeś. Zachowanie moderacji którą znam i szanuje w tej sytuacji to kop w tył którzy rozłożyli całą logistykę i proces twórczy tak jak oznaczył im regulamin. Miałem przykład ostatnio tego w konkursie dioram. Przedłużenie konkursu po to aby ja i Adam mógł wrzucić kolejne prace aby cokolwiek mogło się skończyć.
Zasady to zasady - albo ktoś rządzi autorytarnie ale mądrze, albo rządzi się w sposób autorytarny głupio i na dodatek ubiera to pod płaszczyk demokracji. Wybór należy do Was.
Oczekując na bana 48 h życzę miłego wieczoru
płotka
rollingstones

Reklama

Re: Bany cd...

Postprzez klajus » sobota, 22 maja 2010, 23:05

Sebek, a jak Twoja Pantera w projektach grupowych, co?
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez rollingstones » sobota, 22 maja 2010, 23:10

Ma się świetnie - ale nie mogę się zdecydować na malowanie . gratuluje Pawciu małego doktorka. Pozdrów żonę.
Seba
płotka
rollingstones

Postprzez piotr dmitruk » sobota, 22 maja 2010, 23:25

Dzięki Sebastian za wyrażenie opinii, ale klejąc już dwa tygodnie model, który można zrobić w jeden wieczór, jestem skłonny zrozumieć uwarunkowania tych, którzy ich nie mieli szansy skończyć. Przedłużaliśmy terminy już nie raz, bez protestów. Nie sądzę, żeby ktoś przez to coś tracił, jak wspominałem, to tylko głupi kawałek plastiku, o który nie warto się zabijać.
Skoro jednak taka wola ludu, to pewnie w przyszłych edycjach nie będzie takiej możliwości, ze szkodą dla oglądających forum, bo część z rozpoczętych modeli pewnie skończy swój żywot w magazynku.

Na bana to trzeba sobie zasłużyć, musisz się bardziej starać ;o)
Teraz będę autorytarny i konsekwentny i ten wątek też zamknę. Lojalnie uprzedzam, że pozostałe w tym temacie też, od razu.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Powrót do Sprawy pwm.org.pl