Strug - ban

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Strug - ban

Postprzez Strug » środa, 9 grudnia 2009, 13:12

Chcę zabrac głos w każdym wątko tego działu (tylko u Kuby się trochę pękam, bo strofuje).
Tusze iż gąsienice nie zostaną takie szare i je jeszcze utytłasz? Koła też?

P.D.
Pozdrawiam
Sebastian Strugacki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek
Strug

Reklama

Re: Strug - ban

Postprzez Jarek Gurgul » środa, 9 grudnia 2009, 15:03

Marku, za kolejną próbę wywoływania awantury, podważanie decyzji moderatora oraz przede wszystkim za podszywanie się pod niego zostajesz ukarany tygodniowym banem.

Nie będziemy prowadzić zbędnej dyskusji, że inicjały P.D. w Twoim ostatnim poście nie muszą wcale oznaczać Piotra Dmitruka. Twoje intencje, szczególnie w kontekście ostatnich dni, są jasne i takie zachowanie jest bardzo poważnym naruszeniem zasad obowiązujących w necie.

By nie było wątpliwości, jako 'dowód' niemoderowania Twojego posta przez nikogo, w tym również Piotra, przedstawiam wyciąg z panelu moderowania forum:

Obrazek

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez Radek Pituch » środa, 9 grudnia 2009, 22:41

Bardzo dobrze! Koniec końców ten krnąbrny i niepokorny urwis siejący spustoszenie wśród zastępów moderatorów się doigrał. Rychło zniknie mu ten uśmiech od ucha do ucha co to go ma w avatarze...

R.
Radek Pituch

Postprzez Pan_Cerny » środa, 9 grudnia 2009, 22:51

Ech, a taki ostrożny byłem, od polityki z dala się trzymałem, nie uczestniczyłem w hucpach typu sypanie kopczyka dla Piotra Fajgi czy tez plucia na Kamila...
Pomóc chciałem, moderatorów wyręczyć, bo ja mam wbudowaną korekcję błędów w przeglądarkę, co tam inni się będą męczyć i ręcznie wszytko zaznaczać*. Nadgorliwość mnie zgubiła...

Kajam się, bana(na) przyjmuję ze zrozumieniem. A to będzie 7 dni licząc od dziś, czy do końca tego tygodnia?

* Te znaczenie i tak jest bez sensu, bo nie czytam swoich starych postów, więc skąd mam wiedzieć, że gdzieś tam jest post upstrzony jak portret najjaśniejszego pana? Jak już moderator znajdzie jakiegoś błęda to niech go poprawi.
Tymcza!
Marek
Mam zmienne IP i się tego nie wstydzę.
Pan_Cerny

Postprzez lejgo_inc » środa, 9 grudnia 2009, 23:16

Ażesz by go, Hydr jeden! :)
pozdrawiam, Leszek
http://www.shelfoddity.com
[Mankind has a perfect record in aviation; we never left one up there]
lejgo_inc

Postprzez Jarek Gurgul » środa, 9 grudnia 2009, 23:54

Widzę, że potrzeba posiadania wielu osobowości, to u Ciebie cecha wrodzona. Najpierw Pan_Cerny/Strug, potem Strug/Marek/Sebastian, ostatnio Marek/Strug/P.D.

Co do Pan_Cernego - zapomniałem o nim. Ban dotyczy osoby, nie konta, w szczególności dotyczy 'podszywania' się pod inną osobę, więc Pan_Cerny również powinien dostać 'bana'. Bez tego ja przyznałbym się z kolei do zaburzenia dysocjacyjnego tożsamości, czyli popularnego rozdwojenia jaźni, a kara nie dla Ciebie, a tak naprawdę w zasadzie tylko dla Struga, byłaby nieporozumieniem. Więc jeśli jako Pan_Cerny napiszesz w ciągu tego tygodnia jeszcze choćby jednego posta, to to Twoje wcielenie dostanie równoległego bana.

Co do droczenia się z Piotrem i podszywania się pod niego, to jak widać nie zostało to uznane za przejaw poczucia humoru, wręcz przeciwnie, za przejaw niedopuszczalnej manipulacji. Tym gorszej, że to Piotr i inni moderatorzy, a nie Ty poświęcają swój czas, by porządkować forum. Przysparzanie im dodatkowego zajęcia jest bardzo nie w porządku. Szczególnie, jeśli robi się to świadomie i z premedytacją, na dodatek próbując prowadzić gierki mające wywołać 'dym'. A jeśli chodzi o błędy i literówki, to oczywiście, można by założyć, że zamiast kolorować, modzi poprawialiby je. Tyle tylko, że nie oni są od tego, a użytkownicy. Czerwony kolor ma wskazać autorowi postu błędy do poprawki, ale przede wszystkim zmobilizować do staranniejszego pisania w przyszłości. I tyle.

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez Rafal » czwartek, 10 grudnia 2009, 11:08

Jarek Gurgul napisał(a):A jeśli chodzi o błędy i literówkiJarek

Automat - pisałem o tym w "szemranym wątku" ze jest dodatek do phpBB do sprawdzania pisowni po stronie serwera. Moderatorzy będą mogli odpocząć bo samo się sprawdzi, i co więcej - można niektórym włączyć obligatoryjne takie sprawdzanie pisowni.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez draz » wtorek, 23 marca 2010, 12:11

Konto Strug zostaje zablokowane. Jeśli Marek Cieliczko chce, autorstwo postów tego użytkownika może zostać zmienione na "Pan_Cerny". Zgodnie z wcześniejszą umową, drugie konto miało pozostać aktywne tylko w celu zakończenia relacji warsztatowych. Jak widać Marek ustaleń tych nie dotrzymał. Co więcej, zarejestrował w tym czasie nowe konta. Te także zostają zablokowane. Jako że Marek nie dokonał wyboru (pomimo próśb ze strony administracji), które konto chciałby zachować - wybór został dokonany odgórnie.

Od tej decyzji nie ma odwołania.
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Pan_Cerny » wtorek, 23 marca 2010, 12:38

draz napisał(a):miało pozostać aktywne tylko w celu zakończenia relacji warsztatowych. Jak widać Marek ustaleń tych nie dotrzymał.

A to przepraszam, nie wiedziałem, że miałem deadline na dokończenie relacji.
Dlaczego jak się loguję na Struga to mi się pojawia napis: "Powód: Nietyczne zachowanie."
Nie lepiej było napisać: "Nie mamy pomysłu jak rozwiązać tę sprawę, bo wszytko jest zgodne z regulaminem, ale wk.. nas ten gość więc go banujemy. Damy jakieś trudne słowo jako powód i niech spada na bambus" ?
Tymcza!
Marek
Mam zmienne IP i się tego nie wstydzę.
Pan_Cerny

Postprzez draz » wtorek, 23 marca 2010, 12:42

Marek - jeśli nie podoba Ci się, że musisz mieć na tym forum jedno konto, a nie możesz mieć ich kilkanaście, to przykro mi, ale nie będę kilku kont tolerował ani ja, ani nikt inny z administracji. Tym bardziej, że jest to wyjątkowo nie fair wobec innych użytkowników.

Pisałm do Ciebie wiadomości, żebyś podjął decyzję, co zrobić z kontami, które wybrać itp. Sprawę olałeś, więc konto Struga i inne zostały zablokowane. Proste.
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 marca 2010, 12:47

draz napisał(a):jest to wyjątkowo nie fair wobec innych uzytkowników.

W jakim sensie? Przecież każdy może sobie założyć dowolną ilośc kont, wielu pewnie zakłada.
Naprawde lepiej było by uzasadnić 'bo tak', zamiast wić się z szemranymi argumentami..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez draz » wtorek, 23 marca 2010, 12:54

Tak Kamil, masz rację bardzo uczciwe jest oddawanie pięciu głosów na, np. swój model w konkursie albo kolegi. To po pierwsze.

Po drugie - prośby byłe wielokrotne o podjęcie decyzji, które konto ma zniknąć, już kiedyś pewne ustalenia były podejmowane i nic z tego nie wyszło.
Bartosz Obara
Obrazek
draz

Ojciec chrzestny

Postprzez Jarek Gurgul » wtorek, 23 marca 2010, 12:56

Kamil kurcze, co tu pisać po próżnicy. Wszyscy widzą i wiedzą, jak jest, nie ma sensu owijać w bawełnę.
Marek robi nam na głowę, a my udajemy, że wszystko jest OK.
Długo tak można?

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez Cichociemny » wtorek, 23 marca 2010, 12:57

Pan_Cerny napisał(a):bo wszytko jest zgodne z regulaminem,

A w regulaminie wszystko co zabronione powinno być wymienione? Bo jak nie zabronione to dozwolone, choćby nie wiem jak idiotyczne było? Nie ośmieszaj się jeszcze bardziej...

Zresztą w regulaminie jest zapis o przestrzeganiu kultury i netykiety- uważasz że okłamywanie użytkowników jest z tym w zgodzie? Gratuluję i współczuję.
Cichociemny

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 23 marca 2010, 13:00

draz napisał(a):Tak Kamil, masz rację bardzo uczciwe jest oddawanie pięciu głosów na, np. swój model w konkursie albo kolegi. To po pierwsze.

To tylko gdybania. O ile mi wiadomo, to fikcyjne konta pozakłądał ktoś zupełnie inny, właśnie żeby głosować. Zostało mu to udowodnione. Czy macie dowody na to, że pancerny głosował ze swoich kont na jakąś konkretna pracę? Czy tylko działacie prewencyjnie? Bo jak prewencyjnie, to proponuję kastrację wszystkich mężczyzn, ponieważ są wyposażeni w narzędzie gwałtu, które w dowolnym momencie może zostać wykorzystane..

Jarek Gurgul napisał(a):Marek robi nam na głowę, a my udajemy, że wszystko jest OK.

Nadmienić jednak warto, ze robi wam na głowę zupełnie inymi rzeczami, a że nie bardzo potraficie dać im ripostę, to czepiacie się rzeczy najbardziej banalnej, urabiając ją do sprawy rangi wyższej. Pewnie głownie dlatego, ze to jedyny 'problem' który da się rozwiązać technicznie, czyli dzieląc banami

Kamil, przepraszam, ale w przez pomyłkę kliknąłem nie tam, gdzie trzeba.
Mam nadzieję, że Twój post za bardzo na tym nie ucierpiał
Jarek Gurgul
Kamil Feliks Sztarbała

Następna strona

Powrót do Sprawy pwm.org.pl